27 aprilie 2024
Actualitate„Izvoarele minerale din Slănic Moldova trebuiau preluate de Institutul Balnear”

- consideră Andrei Șerban, fostul primar al orașului

„Izvoarele minerale din Slănic Moldova trebuiau preluate de Institutul Balnear”

Preluarea la primărie a Licenței de dare în administrare pentru exploatarea izvoarelor de apă minerală terapeutică în Stațiunea Slănic Moldova, anunțată săptămâna trecută de primarul Gheorghe Baciu, a trezit primele reacții din partea locuitorilor orașului.

O opinie pe acest subiect am primit de la Andrei Șerban, primar până în 2016 în Slănic, care crede că această licență va însemna un cost suplimentar pentru Primărie, efort financiar la care se va adăuga și costul acreditării calității medicale a apelor minerale.

„Eu dintotdeauna am considerat că Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Balneologie, era cel mai bine venit la preluarea izvoarelor din Slănic – a declarat Andrei Șerban. Pentru că nu apăreau alte costuri.



Însă cei de la primărie au bani, pentru că au mărit impozitele și taxele locale, au organizat tot felul de bâlciuri și acțiuni de acest fel, și vor să-i cheltuie astfel, în loc să cofinanțeze proiecte europene sau acele proiecte care au fost dezvoltate și care doar trebuiau depuse, care erau în sertar (proiectul pentru Aqua Land, de exemplu, prezentat și care ar fi întrunit punctajul necesar).

Pentru prima oară, Slănic Moldova este localitatea care nu a primit niciun leu prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Ei s-au văitat și au mințit în chestiunea datoriilor. Or, atunci când minți îi consideri pe cei din jurul tău fraieri”.

Andrei Șerban, care în anul 2004 era acționar al societății „Perla Moldovei”, a ținut să precizeze că această societate a donat primăriei zona izvoarelor din Slănic.

„S-a făcut la propunerea mea – a precizat fostul primar. Am făcut-o pentru ca niciodată cei care ajung în acea zonă să fie obligați să nu plătească pentru apele minerale. A fost promisiunea mea în campania electorală din 2004, iar donația s-a făcut și există documente.

Oricum, actuala conducere administrativă a orașului, spun mulți oameni, are intenția de a distruge stațiunea Slănic Moldova, pentru a ridica stațiunea Moinești”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri