17 aprilie 2024
ActualitateISU Bacău: Simulare de situații de urgență pentru cetățeni în localitățile din...

ISU Bacău: Simulare de situații de urgență pentru cetățeni în localitățile din județ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău anunță desfășurarea unei noi etape din seria activităților de informare preventivă și pregătire a populației, prin intermediul Centrului Mobil Pentrul Răspuns în Situații de Urgență, în perioada 07-10 august.

Această inițiativă are scopul de a educa și instrui cetățenii din județul Bacău în privința comportamentului adecvat în fața unor situații de urgență, îmbunătățind astfel gradul de pregătire a comunității locale. În perioada menționată, în intervalul orar 09:00-15:00, specialiștii ISU Bacău vor activa în localitățile Agăș, Faraoani, Parava și Filipeni.

Participanții vor avea oportunitatea de a experimenta diverse scenarii de urgență, utilizând tehnologii inteligente și simulând situații reale. Un accent deosebit va fi pus pe conștientizarea pericolelor potențiale cu care se pot confrunta în propriile locuințe. Scenariile vor aborda tematici precum incendii, inundații sau alte evenimente neprevăzute, oferind participanților oportunitatea de a învăța cum să reacționeze și să acționeze în mod corect în astfel de situații critice.Inspectoratul îndeamnă toți cetățenii din județul Bacău să participe activ la aceste activități de pregătire, pentru a fi cât mai bine pregătiți în cazul unor situații neprevăzute. În plus, ISU Bacău recomandă consultarea ghidului cu măsuri preventive disponibil pe platforma oficială “FiiPregătit.ro”, pentru a cunoaște și a aplica cele mai bune practici în asigurarea protecției proprii și a celor dragi în situații de urgență.

Pentru mai multe informații și detalii despre aceste activități, vă rugăm să contactați biroul de presă al ISU Bacău sau să accesați site-ul oficial al instituției.

Link ghid măsuri preventive: https://fiipregatit.ro/ghid/incendiu/

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri