3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

ISU a închis două unități de comerț și a dat amenzi de peste 250.000 de lei

HomeActualitateISU a închis două unități de comerț și a dat amenzi de peste 250.000 de lei

ISU a închis două unități de comerț și a dat amenzi de peste 250.000 de lei

Pentru siguranța celor care aleg să își petreacă timpul liber în locații destinate divertismentului, în intervalul (18-26 noiembrie a.c.), inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au desfășurat acțiuni de control inopinat la 12 operatori economici din județ.

Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.În urma acțiunilor de control desfășurate la operatorii economici, au fost constatate 34 de deficiențe principale pentru care au fost aplicate 14 avertismente și 20 amenzi în cuantum de 257.000 lei, precum și două sancțiuni complementare de oprire a funcționării / utilizării a două construcții cu destinația de comerț (alimentație publică – restaurant și club).

Principalele neregulile constatate au fost:
– neasigurarea necesarului de căi de evacuare;
– blocarea căilor de evacuare;
– lipsa iluminatului de siguranță a căilor de evacuare;
– lipsa mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (hidranți interiori, instalații de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului);
– exploatarea cu deficiențe a instalațiilor electrice.

Sancțiunile sunt prevăzute de Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Întrucât siguranța celor care aleg să îsi petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare. De asemenea, dorim să transmitem mulțumiri colegilor noștri din Ministerul Afacerilor Interne pentru sprijinul acordat pe parcursul verificărilor efectuate și să vă asigurăm că nu urmărim sancționarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranță pentru fiecare din noi!

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri