Ca in fiecare an, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” a organizat un interesant colocviu pe teme actuale ale istoriei nationale si universale, care au ca punct de reper ziua de 9 mai, respectiv Proclamarea Independentei de Stat de la 1877, victoria asupra Germaniei naziste (1945) si Ziua Europei, oficializata in 1985, pentru a marca data istoricei Declaratii Schuman din 1950.

Am remarcat formatul manifestarii, colocviu-dezbatere, la care au participat elevi de la colegiile „Vasile Alecsandri”, coordonati de prof. dr. Viorel Cruceanu, si „Henri Coanda”, indrumati de prof. dr. Gheorghe Manolache si prof. Simona Frâncu, de o parte a „frontului”, iar „statul major” a fost asigurat de prof. Mihaela Baitan – director al Filialei Bacau a Muzeului Militar National „Regele Ferdinand I”, prof.dr. Anton Cosa, dr. Marius-Alexandru Istina, muzeografi la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”.
„Ne-am propus, în primul rând, atragerea tineretului spre manifestari dedicate istoriei nationale si universale, implicarea în activitate a elevilor, realizarea unui dialog cu acestia, renuntând la traditionalele expuneri scolare. Ne-am bucurat ca am reusit sa sensibilizam tinerii, sa le capacitam interesul cu privire la aceste teme.

Chiar daca mai timid la inceput, elevii au participat la dialog, exprimându-si liber opiniile, cunostintele, fiind interesati, chiar surprinzator de interesati si de problemele actuale ale tarii, ale Europei. Noi, ca organizatori si moderatori consideram ca activitatea si-a atins scopul, fiind o ora de istorie interesanta, atractiva”, ne-a declarat dr. Anton Cosa, muzeograf.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ