Saptamâna aceasta, municipiul Moinesti are oaspeti din Irlanda de Nord. E vorba de 20 de voluntari care au venit prin Programul international “Global Village” pentru a se alatura voluntarilor si familiilor beneficiare de pe santierul apartinând asociatiei Habitat for Humanity Comanesti (HHC).

Elevii si profesorii lor lucreaza la ridicarea caselor, ajutând la schimbarea destinelor celor patru familii care vor beneficia de noile locuinte. Concret, irlandezii participa la constructia ultimului cvadruplu din seria de sapte de pe str. Plopilor.

In acest moment, se lucreaza la inchiderea exterioară a casei, montarea peretilor despartitori si termoizolatia exterioara.

PUBLICITATE

Impreuna cu ei vor munci si tinerii voluntari locali ai asociatiei, numiti “Habiteens”, care le vor fi alaturi pe santier, dar si in afara lui, participând impreuna la diverse activitati care au drept scop promovarea culturii românesti. Prin aceste actiuni, HHC faciliteaza si un schimb de experienta intre voluntarii locali si cei straini.

“Voluntarii care vin sa lucreze alaturi de noi si de familiile partener sunt niste oameni cu totul si cu totul speciali. Renunta la vacantele lor, platesc drumul, cazarea, masa si mai fac si o donatie catre Habitat, toate acestea pentru a ajuta la imbunatatirea conditiilor de viata ale acestor familii. Remarcabil este ca elevii sunt insotiti de profesorii lor. Avem foarte multe lucruri bune de invatat de la ei!” – Andrei Chirila, director Habitat for Humanity Comanesti.

Habitat for Humanity Comanesti este o asociatie crestina umanitara care isi propune sa elimine locuirea in conditii saracacioase si lipsa de locuinte in judetul Bacau, sa dezvolte comunitati cu oameni aflati i nevoie si sa dea un exemplu pozitiv comunitatii in ceea ce priveste voluntariatul. Doreste sa fie o punte intre cel ce are si cel mai putin binecuvântat in viata, lasând la o parte orice fel de discriminare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ