5 decembrie 2023
EconomieIrlanda este pe cale să lanseze un organism național de reglementare al...

Irlanda este pe cale să lanseze un organism național de reglementare al jocurilor de noroc

O modificare propusă în cadrul proiectului de lege privind reglementarea jocurilor de noroc din Irlanda, care sugerează o interdicție a publicității la jocurile de noroc, a reușit să treacă de prima etapă a procesului de amendare în Oireachtas, parlamentul național al Irlandei. Această lege poate avea implicații semnificative pentru cazinourile online străine, dat fiind că publicitatea este un mijloc vital pentru a atrage noi jucători.

Proiectul de Lege a fost inițial aprobat în noiembrie 2022, iar ultima versiune, publicată la 12 iulie, a inclus mai multe amendamente, care au fost elaborate de comitetul select pentru justiție. Cu toate acestea, propunerea controversată de interzicere a publicității la jocurile de noroc în întreaga țară a rămas în vigoare. Acest lucru se întâmplă în ciuda opoziției corpurilor industriale și a posturilor de radio, în special în sectorul curse de cai.

Această lege prevede o interdicție completă a publicității pentru jocurile de noroc la radio și televiziune între orele 5:30 dimineața și 9 seara, eliminând practic orele de vizionare a publicității din programele de difuzare. Această interdicție acoperă, de asemenea, toate aspectele comunicării electronice, inclusiv platformele de partajare video, mesajele text, emailurile și rețelele de socializare. Într-o altă versiune a legii, publicată în decembrie 2022, s-a propus ca reclamele la jocuri de noroc pe rețelele de socializare să nu mai fie difuzate, dacă jucătorul nu a optat manual pentru această opțiune publicitară în prealabil.Cei care încalcă interdicția de publicitate la jocurile de noroc se pot confrunta cu o amendă de clasa A sau cu o pedeapsă de maxim 12 luni de închisoare, sau ambele, în caz de condamnare prin hotărâre judecătorească. Dacă sunt condamnați prin inculpare, acuzații ar putea fi sancționați cu o amendă sau închisoare pentru o perioadă de maxim cinci ani.

În ciuda criticilor primite din partea unor anumite figuri importante din industrie, proiectul de lege în sine s-a bucurat de mult sprijin la nivel social. În aprilie, Departamentul de Justiție al Irlandei a exprimat susținere pentru avansarea proiectului de lege, evidențiindu-l ca una dintre prioritățile cheie pentru anul 2023.

Pe lângă interdicția publicității la jocuri de noroc, legea ar avea și alte implicații. Ar modifica, de exemplu, Legea Irlandei pentru Protecția Tinerilor din 1996, prin interzicerea angajării persoanelor sub 18 ani în activități de jocuri de noroc. În plus, noua lege ar stabili un organism principal de reglementare al jocurilor de noroc la nivel național, care se va numi Autoritatea de Reglementare a Jocurilor de Noroc din Irlanda.

Un alt aspect notabil al proiectului de lege este interdicția pariurilor gratuite, ca parte a efortului de a proteja copiii și grupurile vulnerabile de influența jocurilor de noroc.

Investițiile în publicitate sunt o componentă crucială pentru industria jocurilor de noroc, inclusiv pentru cazinourile online. O analiză recentă a arătat cât de mult investesc cazinourile și agențiile de pariuri în publicitatea de la televizor și stradală. Dacă legea va fi adoptată, este de așteptat ca peisajul publicității să se schimbe dramatic.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri