5 decembrie 2023
Zona zeroNew PressIrina Margareta Nistor, despre povestea lui Yuguo: ”Mi-a plăcut enorm filmul”

Interviurile #NewPress

Irina Margareta Nistor, despre povestea lui Yuguo: ”Mi-a plăcut enorm filmul”

Lansarea băcăuană a filmului documentar ”The Joys and Sorrows of Young Yuguo”, ce spune povestea unui tânăr chinez îndrăgostit de România, s-a bucurat de prezența unei celebrități din lumea cinematografiei, Irina Margareta Nistor, translator și critic de film, care a apreciat pozitiv producția #Netflix semnată de regizoarea Ilinca Călugăreanu. Vă ivităm să aflați mai multe detalii din interviul realizat de Mara Ioana Lazăr, elevă, în clasa a VIII – a, la Școala Gimnazială „Dr. Al. Șafran” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău.

Mara Ioana Lazăr: De ce ați ales să fiți prezentă astăzi în Bacău?

Irina Margareta Nistor: Pentru că mi-a plăcut enorm filmul, pentru că m-a impresionat foarte tare, pentru că asta socotesc că e important pentru un film: să plângi și să râzi, când e cazul, și chiar și aici erau câteva momente, pentru că sunt convinsă că el (Yuguo, n.m.) era și foarte vesel, chiar și în genul ăsta de singurătate a existenței lui și unde voia tocmai să găsească lume, entuziasmul ăla cu care zice „Merg la Alba Iulia, că acolo o să fie multă lume”. Și pentru asta am vrut neapărat să fiu aici. Dar și pentru că întotdeauna trec doar un pic prin Bacău și nu reușesc să stau și, tocmai de aceea, și pentru că filmul meu preferat este „Casablanca”, și el se termină cu începutul unei frumoase prietenii, așa sper să fie și aici și să ne vedem și pe 15 martie.Mara Ioana Lazăr: Care este partea dumneavoastră preferată din povestea lui Yuguo?

Irina Margareta Nistor: Cred că atunci când recită „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”. Cred că aceea este partea preferată și, de acolo, pornește tot și, după aceea, prima ninsoare, pentru că ne acoperă cu totul, pe toți și se încheie toată povestea cu o zăpadă de care, în mod normal, cu toții ne bucurăm de ea. Pentru prima dată, zăpada a fost înșelătoare și tristă.

Mara Ioana Lazăr: Ce are special această producție cinematografică?

Irina Margareta Nistor: Faptul că Ilinca a reușit să ni-l readucă la viață (pe Yuguo, n.m.) și să ni-l imortalizeze la propriu, adică să ni-l facă nemuritor.

Foto credits: Vladimir – Alexandru Moțoc (clasa a VIII-a), elev la Școala nr. 10 și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri