Lipsa marcajelor rutiere pe strada Stefan cel Mare, atentat la viata bacauanilor

De luni bune, strada Stefan cel Mare, una dintre cele mai importante artere din municipiul Bacau, zace nemarcata. Lipsa marcajelor rutiere, atât în dreptul trecerilor de pietoni, cât si al intersectiilor se dovedeste un atentat la viata bacauanilor. Traversarea strazii este o adevarata loterie, în conditiile traficului infernal, complicat si mai mult de lucrarile care au loc pe Stefan cel Mare.

Legea precizeaza foarte clar conditiile în care o strada trebuie marcata: astfel, marcajele rutiere cu vopsea trebuie aplicate pe un carosabil uscat, temperatura minima a mediului ambiant fiind de minim 15 grade.

PUBLICITATE

Cum temperatura de afara este, de câteva zile, ridicata, la peste 20 de grade, marcajele rutiere pe Stefan cel Mare ar fi o formalitate, însa municipalitatea bacauana este straina de acest subiect.

„Înainte sa ne minta cu «realizarile» de la Insula de Agrement, domnii din Primarie ar trebui sa se ocupe de marcarea strazii Stefan cel Mare. Trecerile de pietoni nu exista, intersectiile sunt nesemnalizate, circulatia e haotica. Probabil iresponsabilii din administratia PNL asteapta ca pe Stefan cel Mare sa aiba loc un eveniment tragic, un accident, pentru a sesiza ca marcajele rutiere lipsesc.

Trag un semnal de alarma pe aceasta cale privitor la riscurile la care bacauanii sunt expusi pe aceasta strada. Poate ca în al 12 – lea ceas, cineva din Primarie se va trezi la realitate”, a declarat deputatul Cosmin Necula.

Daniel Ciuntea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.