Deputatul PNL, Ionel Palăr, a susținut, azi, în plenul Camerei Deputaților o declarație politică în care solicită în mod expres ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, alocarea de fonduri pentru lucrări de reparații pentru unele tronsoane de drumuri județene și locale din județul Bacău.

Deputatul băcăuan i-a atras atenția ministrului Dezvoltării asupra faptului că unul dintre obiectivele de bază ale politicii de dezvoltare regională asumate de către Minister este „diminuarea dezechilibrelor regionale existente, cu accent pe stimularea dezvoltarii echilibrate și pe revitalizarea zonelor defavorizate (cu dezvoltare întârziată); preîntâmpinarea producerii de noi dezechilibre”. Drept urmare, potrivit deputatului Ionel Palăr, ministrul Vasile Dîncu are obligația de a trata cu mai multă atenție situația cu care se confruntă județele din regiunea Moldova, în speță situația județului Bacău.

“Nu doresc să cad în capcana politizării acestui subiect, însă nu pot să nu remarc faptul că județele Moldovei au fost marginalizate când a venit vorba despre alocări de fonduri pentru infrastructură, în comparație cu alte județe. Spre exemplu, anul trecut, Guvernul României condus de Victor Ponta, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a alocat peste 48 milioane de lei judeţului Cluj pentru obiective de investiţii și peste 37 milioane de lei pentru anii 2016-2017. Suma acordată pentru obiectivele de investiţii din judeţul Cluj de către Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de la acea vreme, pentru anul 2015, a fost suplimentată în luna septembrie cu 15,9 milioane de lei”, a susținut Ionel Palăr.

PUBLICITATE

Potrivit deputatului băcăuan, lipsa unei autostrăzi în regiunea Moldova, starea deplorabilă a drumurilor județene și locale sunt factori care, în ultimii ani, au determinat izolarea economică a acestei regiuni istorice. Deputatul liberal a subliniat faptul că, “în condițiile unor alocări discreționare de fonduri pentru infrastructura rutieră de la nivelul Consiliului Județean, alocări folosite ca instrumente electorale (un exemplu fiind perioada de dinaintea ultimelor alegeri prezidențiale), este o obligație a Guvernului să echilibreze discrepanțele de la nivel local între diverse unități administrativ – teritoriale. Printre cele mai vitregite zone de la nivelul județului Bacău sunt drumul județean din comuna Poduri, DN 12 A Dărmănești – Valea Uzului – Harghita, DJ 119 Sărata – Faraoani, drumurile locale din comuna Secuieni, DJ 206B Răcăciuni – Dumbrava sau DJ 252C Tătărăști – Corbasca, în cazul unora dintre obiective autoritățile județene solicitând sprijin financiar necesar”. Potrivit deputatului Ionel Palăr, investițiile în infrastructură solicitate ar asigura o reală dezvoltare a acestor zone, aproape imposibil de realizat cu fonduri locale. “Domnule Ministru vă solicit în mod imperios alocarea de fonduri către aceste comunități, care nu trebuie sancționate, ca până acum, ca urmare a opțiunilor politice și a politicilor discreționare!”, a mai arătat deputatul băcăuan, Ionel Palăr, în cadrul declarației politice susținute în Parlament.

Precizăm faptul că deputatul PNL de Bacău, Ionel Palăr, a avut dese intervenții publice cu privire la infrastructura regiunii Moldova. Demersurile publice vizând situația dramatică a infrastructurii rutiere din regiunea Moldova au fost o constantă a mandatului de parlamentar al acestuia, în speranța conștientizării factorilor politici decidenți asupra situației reale din județul Bacău și din regiunea Moldova.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.