Veti câstiga Consiliul Judetean, adica, mai simplu spus, Bacaul, domnule Ionel Palar?
Trebuie sa îl câstigam pentru ca altfel judetul Bacau nu va iesi din saracie. PSD-ul a facut în Bacau ceea ce a facut în toate judetele pe care le controleaza: jaf. Sa nu uitam ca RAFO Onesti, o platforma economica care a sustinut judetul atâta timp, a devenit cunoscuta în toata tara, în urma prapadului facut de PSD, drept JAFO Onesti. Am hotarât sa candidez la Consiliul Judetean exact cu acest gând. Nu-i putem lasa sa continuie jaful.

Cum a fost campania pâna acum?
Am avut o perioada mai dificila personal chiar înainte de începerea campaniei. Am încercat sa fiu alaturi de familie, de parintii mei, încercati greu în perioada asta. Am stat deoparte un timp ca sa nu amestec viata personala cu viata publica. Cea mai mare parte din campanie am desfasurat-o la nivelul judetului. Ultima saptamâna o voi dedica municipiului. Dar am fost oripilat de ceea ce am vazut, de modul în care a înteles PSD sa faca si aceasta campanie. În timp ce colegul meu, Dragos Luchian, si-a bazat campania pe proiecte, programe, a cautat sa raspunda la mizeriile PSD cât mai decent, din respect pentru bacauani, Necula a înteles sa fie doar isteric, sa publice mizerii, sa sustina minciuni. Omul asta a ramas intr-o epoca tare primitiva. Proiectul lui pentru Bacau a fost cum sa îl injure pe Luchian.

Ce strategie aveti? Mai sunt cinci zile de campanie.
Am petrecut ore, zile, saptamâni bune în mijlocul oamenilor. Am strabatut tot judetul, m-am întâlnit cu sute de oameni si nu pot sa spun ca lumea e vesela, e fericita, multumita. Sunt sute de familii care au macar un membru plecat sa lucreze în alt oras pentru ca aici nu si-au gasit un loc de munca, un sens. Si cine a facut asta? PSD-ul care minte cum respira. Sunt 26 de ani de administratie PSD. Bacaul doar a saracit, populatia îmbatrâneste pentru ca tinerii pleaca, ne ramân doar bunicii, parintii acasa. Si atunci când ai de a face cu un asemenea exod de oameni – 150.000 de bacauani plecati, ceea ce ne situeaza pe locul 1 in clasamentul judetelor – nu poti sa nu te uiti la cauze. Iar cauza e administrarea judetului de catre PSD care a distrus toata economia, i-a lasat pe oameni fara locuri de munca, fara sursa de venit. Au pârjolit judetul mai rau decât turcii pe vremea lui Stefan cel Mare.

PUBLICITATE

Nu e retorica electorala?
Ce e retorica electorala? Faptul ca Hrebenciuc, Nicolae, Iacubov, Rusu, Benea, iar acum tânarul Necula, ciocoiul de tip nou, au pus pe butuci toata economia judetului, ca au vândut si praduit RAFO Onesti, CAROM Onesti, SOFERT Bacau, TEXTILA Buhusi, LETEA, Rafinaria Darmanesti? Ce a creat PSD în Bacau în afara de saracie si lipsa de perspectiva? A creat PSD vreun loc de munca? Poate pentru grupul lor de interese. Îi pacalesc pe oameni cu pomeni pe care de altfel le dau tot din bugetul judetului la care contribuie cei putini care au mai ramas sa îsi duca traiul aici. Cum ar putea fi retorica electorala o realitate pe care o gasesti de la Podul Turcului la Darmanesti pâna-n Lipova, pâna în Urechesti, Manastirea Casin, Colonesti?

Dar liberalii sunt perfecti?
Nimeni nu e perfect. Doar ca în comparatie cu PSD-ul, noi cel putin recunoastem si vrem sa îndreptam acolo unde am gresit. Cum a fost alianta cu PSD care a fost cea mai proasta decizie pe care a luat-o vreodata partidul liberal. A fost perioada în care am vazut ce poate face PSD, cum gândeste si actioneaza doar în folosul lor propriu. Vedeti, dumneavoastra, daca doar judetul Bacau ar fi în situatia asta, am spune ca am avut ghinion, ca doar noi suntem lipsiti de orice noroc, dar nu e asa. Sa privim toata harta României. Unul dintre cele mai sarace judete e Teleorman, condus, culmea, de seful pesedistilor, Dragnea, condamnat penal definitiv si care continua sa stea in fruntea partidului. În ce tara ati mai vazut asa ceva? Apoi, daca veti analiza statisticiile privind somajul, nivelul de trai, atragerea de investitii, dezvoltarea urbanistica o sa constatati ca judetele conduse de PSD sunt pe ultimele locuri, iar judetele unde a existat administratie liberala înregistreaza o evolutie si o dezvoltare evidenta.

Vi se reproseaza totusi administratia liberala la nivelul orasului Bacau.
O spun apasat. Judetul condus de PSD 26 de ani e saracit, orasul condus 12 ani de administratia liberala a înregistrat transformari pozitive. În 12 ani s-au facut lucruri bune la Bacau cât nu a facut PSD în 26 ani la nivel de judet. Ca se putea mai mult, asta e sigur, dar numai cine nu munceste nu greseste. Iar fata de PSD, PNL a muncit pentru Bacau. Noi nu avem mentalitatea acestui partid lipsit de orice moralitate politica si civica. Sa fim bine întelesi. PSD sta scut în fata coruptilor, a celor cercetati de fapte penale. Ma uit la tânarul Necula care toata viata lui a depins în totalitate de o functie la stat, care depinde de Benea si alti camarazi de interese, care e doar interfata grupului de interese din PSD, o persoana care tine lectii de moralitate, dar care nu are nici o rezerva ca în Parlament, de exemplu, sa voteze pentru ca Ponta si Ghita sa nu poata fi cercetati pentru faptele de care sunt suspectati. Ce a facut Necula la viata lui? Ce îl recomanda? Un CV care arata ca de la primul loc de munca pâna astazi a fost doar numit in functii platite din bani publici de cei care il trateaza ca pe o marioneta. Cum sa dai orasul pe mâna unui om care nu a fost în stare sa creeze macar un loc de munca? Pe omul asta nu îl recomanda decât partidul. El, personal, prin experienta profesionala sau prin educatie nu spune nimic.

Oamenii dumneavoastra sunt mai buni decât candidatii PSD?
Noi avem candidati si la primarii, si la consilii, care au o meserie, care nu depind de o functie publica, oameni care, dincolo de politica, au facut scoli, au o experienta profesionala, stiu ce inseamna sa ai propria ta afacere, sa platesti taxe si impozite la stat, sa creezi locuri de munca si sa asiguri salariile unor oamenii. Sunt candidatii care cunosc din propria lor experienta ca pentru a te dezvolta trebuie sa muncesti onest si responsabil. Iar ceea ce au facut in viata lor profesionala, oameni care sunt respectati de comunitate, o vor face si in viata publica. Sunt mai mult decât mândru de colegii mei care candideaza cu sanse sigure de succes la Comanesti, Onesti, Moinesti, Buhusi, Slanic Moldova, Târgu Ocna, Darmanesti.

Cum veti face totusi sa câstigati în conditiile în care e un singur tur si voturile liberale se împart cu mai multi candidati, inclusiv cu domnul Stavarache?

  As vrea sa mentionez un aspect. Dl Stavarache este cel care a stopat prezenta famigliei PSD la Bacau. Parea imposibil de rapus acest balaur pâna când a câstigat dl Stavarache, prima data în 2004, cam singur împotriva tuturor. E un mare merit. Apoi, primele mandate au fost foarte bune pentru oras. În acelasi timp, ultimii ani, de când au aparut problemele cu justitia, orasul s-a blocat. E valabil pentru toate localitatile din România unde primarii au intrat în atentia justitiei. Acesta e un adevar de necontestat. Trebuie sa plecam de la realitatea de azi: un primar, oricare ar fi el, o data ce are probleme cu justitia, nu poate fi preocupat decât de aceasta situatie in detrimentul comunitatii.

si cum veti proceda? Ati încercat sa uniti dreapta?

Sigur ca mi-as fi dorit sa trecem peste toate aspectele de natura personala si sa asezam pe primul loc Bacaul, sigur ca ar fi fost foarte bine ca ceea ce a facut dl Stavarache acum 12 ani blocând ascensiunea unui partid care a facut atâta rau orasului sa continuam. Sunt foarte constient ca exista riscul ca din resentimente si nemultumiri personale – pe care nici nu le neg si nici nu le pun în discutie – sa facem orasului cel mai mare rau: revenirea PSD la guvernarea locala. Sper ca cetatenii sa înteleaga cât de important e sa voteze si mai ales sa nu îsi risipeasca votul. Sa votezi candidatii cu sanse mici înseamna sa risipesti votul si sa readucem mafia rosie la putere. Eu va spun ca nu cred ca a existat ceva mai rau pentru tot judetul, inclusiv pentru Bacau, decât guvernarea PSD. Si sper ca în 5 iunie bacauani sa aleaga cât mai bine pentru viata lor. Strada a cerut politicienilor sa renunte la corupti. Noi am facut-o.

PUBLICAT LA COMANDA PNL, CUI 21160042

 

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.