SONY DSC


Antrenorul de lupte în vârstă de 52 de ani o va înlocui pe Mihaela Melinte de la 1 ianuarie 2020
An nou, conducere nouă. Cel mai galonat club polisportiv al județului, SCM Bacău va începe 2020 cu un nou director: antrenorul de lupte Ion Șarban. Acesta o va înlocui de la 1 ianuarie pe Mihaela Melinte, care fusese îinvestită în funcție în septembrie 2018. Asemeni Mihaelei Melinte, și Nelu Șarban a fost numit la ordin de Ministerul Tineretului și Sportului până când postul va fi scos la concurs. În vârstă de 52 de ani (este născut pe 5 august 1967) Ion Șarban este absolvent al Institului Educație Fizică și Sport din Bacău, are un master în sociologie-psihologie (specialitatea resurse umane) și actualmente este masterand în performanță sportivă la FSMSS Bacău. De notat că a mai ocupat funcția de conducere a SCM-ului în perioada 2009-2012, interval în care la clubul băcăuan au fost aduși sportivi de mare valoare precum boxerul Mihai Nistor și halterofilul Ionuț Ilie.

„Îmi doresc să dezvoltăm acest club fanion de mare tradiție Sport Club Municipal Bacău care în 2020 va împlini 70 de ani de activitate. E o istorie și o poveste de succes făcută de monstri sacri ai sportului românesc, încă prezenți în rândul nostru și de a căror valoare trebuie să profităm. Contez în primul rând pe oameni, filonul de aur al clubului, pe experiența acumulată și nu în ultimul rând pe iubitorii sportului fară de care nu ar avea niciun farmec existența noastră. Le propun tuturor o abordare sub semnul provocării, a plăcerii jocului și a satisfacției obiectivului atins zi de zi”, a declarat pentru „Deșteptarea” Ion Șarban.

Cu o vechime de peste 30 de ani în antrenorat (a devenit instructor sportiv în 1989 și antrenor emerit în 2001), de numele lui Ion Șarban (care a fost ales antrenorul anului în 2008 conform DJTS) se leagă o mare parte a succeselor repurtate de școala băcăuană de lupte. A promovat 20 de sportivi la loturile naționale, sub comanda sa Marian Bradea încununându-se campion mondial în 2005, Constantin Bulibașa campion european în 2000, iar Sorin Tașcă trecându-și în cont patru medalii la CM WPFG și o serie impresionantă de recorduri naționale. În calitate de membru în Colegiul Antrenorilor FRL, Șarban a înaintat un proiect de schimbare a regulamentului internațional de lupte, care să asigure supraviețuirea acestui sport pe termen mediu și lung. Pe lângă calitățile sale de antrenor, noul director al SCM Bacău s-a remarcat și prin spirit organizatoric, coordonând, printre altele, proiecte de finanțare nerambursabilă cu structuri tip ONG cu specific sportiv având ca țintă copiii din mediul rural și/sau copiii din medii defavorizate. „Voi aborda noul an și noua funcție cu entuziasm și responsabilitate, având convingerea că putem face din SCM Bacău un club cu adevărat modern”, a concluzionat Ion Șarban.PUBLICITATE