21 iunie 2024
OpiniiEditorialIohannis continuă călătoria luxoasă în jurul globului

Iohannis continuă călătoria luxoasă în jurul globului

Preşedintele României s-a deconentat total de la aparate, el a pierdut total contactul cu poporul, cu opinia publică, cu realitatea din ţară, fiind preocupat aproape exclusiv de viitorul lui, după ce predă cheile de la Palatul Cotroceni. Orice mişcare a lui Klaus Ioahannis, de la Bucureşti la Sibiu sau de la Bucureşti la Tokyo devine secret de stat: obiectivele vizitelor, rezultatele cât şi costurile, mai ales costurile, sunt puse la index, nu sunt de nasul plebei.

Efectiv nu răspunde la întrebările care privesc aceste cheltuieli, fiind singurul preşedinte din Uniunea Europeană care se deplasează peste graniţele ţării cu avioane private şi tot singurul care nu comunică, nici cu presa, nici cu Guvernul sau cu Ministerul Afacerilor Externe, practic, aceste deplasări semiprivate, tot mai dese în ultima perioadă, devin călătorii de vacanţă, pe banii naţiunii. 10 zile în America Latină, acum, 10 zile în Africa, în patru ţări, Kenya, Tanzania, Capul Verde (vizite de stat) şi Senegal, vizită oficială.Vizitele încep cu un laconic comunicat de presă, în care, iată cum este îmbrăcată vizita: „…reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, atât în relația directă a țării noastre cu statele africane, cât și ca parte a efortului comun european.”

Vedeţi ce grijă are preşedintele României faţă de Europa, care a pierdut influenţa în Africa, acolo dominând Rusia şi China. Aiurea! Iohannis cheltuie cu nemiluita milioane de euro pentru viitorul lui, mai nou ţinteşte o înaltă funcţie la nivel european: Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate.

După Americai Latină şi Africa, urmează, la anul, Polinezia, Australia şi Asia, în timp ce ţara este la pământ, sugrumată de inflaţie, preţuri aberante la alimente, corupţie, crizele financiară, politică şi morală. După plimbarea cu cămile prin Egipt, urmează safari prin Africa, toate pentru albumul doamnei Carmen, că România nu se alege cu nimic din aceste vizite de lux. 

 

 

spot_img

Alte titluri

spot_img

Ultimele știri