Repornirea combinatului chimic Amurco din Bacau, anuntata de patronul Ioan Niculae pentru luna decembrie, pare sa fie doar o vorba aruncata in vânt. La sediul din Bucuresti al companiei au avut loc marti discutii privind soarta combinatului, finalizate fara un rezultat concret.

„De reluarea productiei nu s-a vorbit nimic. S-a vorbit doar despre fondurile pentru conservarea si paza instalatiilor, care sunt insuficiente. Urmeaza ca lunea viitoare sa se poarte noi discutii, când poate se va vorbi si despre repornire”, a spus Gheorghe David, lider sindical la Amurco.

Un alt semn nefavorabil pentru soarta combinatului este faptul ca la Inspectoratul Teritorial de Munca se afla inca depusa si isi urmeaza cursul solicitarea de concediere colectiva a 165 dintre cei 206 angajati ramasi la lucru. Ei ar urma sa intre in somaj zilele urmatoare, iar daca s-ar pune problema reangajarii, se va suspenda preavizul, ceea ce inca nu s-a intâmplat.

PUBLICITATE

Pe de alta parte, reangajarea lor ar fi inevitabila in cazul repornirii, pentru ca alti specialisti in industria chimica sunt greu de gasit, iar legea nu permite angajarea altor persoane pe aceleasi posturi timp de 45 de zile. Amurco s-a inchis la inceputul verii din cauza pretului ridicat al gazului si al conjuncturii nefavorabile de piata. Piata si-a revenit insa, preturile la ingrasaminte au crescut, ceea ce l-a facut pe Niculae sa anunte repornirea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ