Am primit la redactie o invitatie mai putin obisnuita, venita din partea profesorului, traducatorului si gazetarului Gheorghe Iorga, singurul traducator al unora dintre cei mai cunoscuti scriitori si gânditori care au creat in limba persana.

“Întru credinta ca noi, oamenii, si lumea noastra muritoare ne putem salva prin spirit, Gheorghe Iorga va invita vineri, 14 noiembrie 2014, ora 17,00, la Teatrul Municipal BACOVIA, pentru a participa la un inedit SPECTACOL AL CARTII si MUZICII.

Cu acest prilej, va fi lansat si volumul de proza scurta, “Ingropat de viu” (în traducere proprie din limba persana), aparut la prestigioasa editura POLIROM, al celui mai mare scriitor iranian modern, SADEGH HEDAYAT( autorul celebrului roman ,, Bufnita oarba”).

PUBLICITATE

Amfitrion: actorul Gheorghe Geo Popa. Despre carte vor vorbi: Dan Petrusca, Adrian Jicu si Vasile Spiridon. Traducatorul va oferi autografe si….sampanie.
Va astept cu nerabdare sa fiti martorii unei lumi ciudate si tragice pe care numai pana lui Sadegh Hedayat a putut-o imagina. Dupa lansare va avea loc si un spectacol de gala, sustinut de Cvartetul Passione, din Bucuresti.”

Gheorghe Iorga


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Cu tot respectul pentru domnul profesor, in cadrul Universitatii Bucuresti exista o sectie de limba persana infiintata de vrednicul de pomenire Prof. univ. Viorel Bageacu in anul 1978. Cu ajutorul domnului profesor Bageacu au iesit multe generatii de studenti care vorbesc foarte bine persana si lucreaza cu limba. Asa ca Domnul prof. Gheorghe Iorga nu este singurul vorbitor de limba persana din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ