In zilele de 16 si 17 iulie „poenarii”  din Poiana Sarata si toti pastratorii traditiilor populare si iubitorii de frumos de pe valea Oituzului se aduna la o mare sarbatoare a acestor locuri – „Sântilia”. In dupa amiaza zilei de 16 iulie, oaspetii si invitatii vor fi primiti cu un cuvânt de bun venit rostit de catre preotul paroh Sinel Lazarel, de la Parohia Poiana Sarata.

Vor rosti alocutiuni Gheorghe Bodea, primarul comunei Oituz si profesorul  pensionar Gheorghe Tutuianu din Poiana Sarata, fiind si inmânate câteva diplome de merit. De la ora 17.30 incepe veselia, Formatia de dansuri populare „Mocanasul”, a copiilor din satele Poiana Sarata si Hârja si formatiile artistice ale Caminului Cultural Oituz sustinând un frumos program artistic. 

Pe scena amenajata lânga Biserica Ortodoxa din Poiana Sarata va evolua si Ansamblul Folcloric Profesionist „Busuiocul” din Bacau. In spiritul acestei frumoase sarbatori populare  la Caminul Cultural Poiana Sarata va fi organizata o hora traditionala, atât sâmbata, 16 iulie, cât si duminica, 17 iulie, de la ora 21. In seara zilei de duminica, 17 iulie, va avea loc si o intâlnire cu locuitorii satului, pe tema „Poiana Sarata – trecut, prezent  si viitor”.

PUBLICITATE

Mentionam ca  organizatori ai „Sântiliei” de la Poiana Sarata  sunt Consiliul Local, Primaria si Caminul Cultural Oituz, Parohia Ortodoxa Poiana Sarata si Asociatia „Sfântul Ilie” din Poiana Sarata.  


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ