Investițiile în modernizarea şi extinderea secțiilor de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău, precum şi îmbunătățirea calității și eficienței actului medical sunt prioritare în bugetul Consiliului Județean pe 2021, dă asigurări Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău.

După cum se știe deja, la SJU Bacău se construieşte, cu fonduri europene, heliportul spitalului şi se extinde Unitatea de Primiri Urgențe, iar odată cu punerea în funcțiune a acestor obiective capacitatea SJU de intervenție pe cazuri de urgență va creşte. Concomitent, avansează lucrările la extinderea secției Radioterapie şi instalarea celui de-al doilea accelerator de particule, investiție care va conduce la dublarea capacității de tratare a pacienților oncologici şi la asigurarea continuității schemelor de tratament.

„Recent, Consiliul Județean Bacău a aprobat și indicatorii unui nou obiectiv de investiții, respectiv transformarea pavilionului administrativ al SJU Bacău într-o creșă pentru copiii angajaților și ai personalului medical. Toate aceste inițiative, precum şi parteneriatele pe care le vom derula cu autoritățile locale, în domeniul medical, atestă preocuparea CJ pentru creşterea rezilienței sistemului sanitar județean şi consolidarea rezistenței acestuia în fața provocărilor pandemice prezente şi viitoare.”
Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean BacăuPUBLICITATE