Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau a fost prezent, ieri, 25 august, la Primaria Onesti, unde a participat la o conferinta de presa referitoare la investitia „Extindere si modernizare Compartiment Primiri Urgenta de la Spitalul Municipal” din localitate.

„Prin realizarea acestui proiect, finantat in proportie de 95 la suta de catre CJ Bacau si restul de Consiliul Local Onesti, se are in vedere extinderea de la 400 metri patrati la 600 metri patrati a Compartimentului Primiri Urgenta.

Vor fi achizitionate utilaje si echipamente si se vor efectua lucrari diverse de amenajare. De asemenea, impreuna cu CJ Bacau mai avem un parteneriat pentru modernizarea sectiilor ORL, Oftalmologie, Boli Interne si Neurologie la Spitalul Municipal Onesti, lucrarile de aici ajungând la 1,7 milioane euro, ce nu s-ar fi putut realiza cu finantare din bugetul municipiului”, a declarat Alexandru Cristea, viceprimar cu atributii de primar al Onestiului.

PUBLICITATE

„Este firesc sa sustinem realizarea acestor proiecte in municipiul Onesti, din doua motive. Unul e dat de faptul ca Onestiul este al doilea oras al judetului si daca acum 10 ani era «capitala economica» a Bacaului acum lucrurile s-au inversat iar administratia locala cauta «sa reinventeze» acest oras, ce a depins de platforma industriala de la Borzesti.

Al doilea motiv este ca proiectele sunt in domeniul medical si pentru Consiliul Judetean sunt o prioritate spitalele din Bacau, Onesti si Moinesti. Termenul de realizare a extinderii si modernizarii Compartimentului de Primiri Urgenta la Spitalul Municipal Onesti este de 12 luni si dupa ce am stat aproape sapte luni pentru licitatii speram sa fim rapizi si sa ne incadrram in perioada de timp propusa”, a aratat si presedintele Dragos Benea. La intâlnire a participat si primarului demis Laurentiu Neghina, pe considerentul ca a fost initiatorul proiectului de hotarâre si a intreprins mai multe demersuri in asocierea CJ Bacau cu CL Onesti pentru aceasta investitie.

Despre importanta celor doua proiecte ce vizeaza Spitalul Municipal Onesti a vorbit si dr. Oana Secara, manager: „Sunt primele doua proiecte prin care spitalul onestean a simtit din plin sprijinul CJ Bacau si al CL Onesti. Investitia in Compartimentului de Primiri Urgenta vine atât in sprijinul pacientilor, cât si al personalului medical.

Acum adresabilitatea la acest compartiment este in jur de 120 – 130 persoane in 24 de ore. Va fi un compartiment modern, asemanator celui de la Spitalul Municipal de Urgenta Tg.Mures. La finalizarea lucrarilor, Compartiment Primire Urgenta va avea si un computer tomograf, absolut vital pentru aceasta unitate medicala, la care se adreseaza in jur de 180.000 de locuitori”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ