21 mai 2024
ActualitateInvestiții majore în Sănătate la SJU Bacău, cu finanțare directă de la...

Investiții majore în Sănătate la SJU Bacău, cu finanțare directă de la Consiliul Județean

Consiliul Județean Bacău continuă să susțină dezvoltarea infrastructurii medicale în județ. Recent, o echipă formată din președintele CJ Valentin Ivancea, managerul SJU Bacău, Irina Florea, și directorul medical, dr. Aurelia Țaga, împreună cu antreprenorul și dirigintele de șantier, au inspectat progresele lucrărilor finanțate direct de către Consiliul Județean în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Unul dintre obiectivele deosebit de importante ale investițiilor este reprezentat de noile instalații termice, amplasate acum într-un spațiu tehnic modern. Deși aceasta este o îmbunătățire tehnică, nu trebuie subestimate beneficiile pentru pacienți și personalul medical. Confortul termic este esențial pentru asigurarea unor condiții optime în ceea ce privește îngrijirea și recuperarea pacienților, precum și pentru bunăstarea personalului medical.

Valoarea totală a acestei investiții se ridică la aproximativ 4,5 milioane de lei, acoperind reparații capitale, înlocuirea utilajelor și reabilitarea rețelelor interioare aferente centralei termice. Instalațiile sunt de ultimă generație și respectă normele europene în vigoare, fiind dotate cu multiple sisteme de siguranță și alarmare.În paralel, un alt proiect important se referă la construcția și dotarea noii clădiri destinate extinderii Serviciului de Anatomie Patologică. Cu o valoare de aproximativ 15,8 milioane de lei, acest proiect este finanțat integral de Consiliul Județean. Constructorul respectă cu strictețe termenele și etapele prevăzute în graficele de execuție, iar stadiul actual de implementare atinge aproximativ 50%.

Această investiție majoră în infrastructura spitalicească este esențială pentru îmbunătățirea serviciilor medicale, asigurând dotări moderne și condiții optime pentru personalul medical. Finalizarea proiectului este programată pentru anul 2024, marcând un pas semnificativ în dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate în județul Bacău.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri