Ani la rând, cel mai mare “of” al primarilor (si cel mai des repros auzit de la locuitori) era legat de starea proastra a drumurilor. Bani la bugetul local nu existau, asemenea investitii depasind cu mult impozitele incasate de autoritati, iar de la Guvern veneau cu târâita sau deloc. De data asta, primarii au motive reale sa se bucure: in judetul Bacau se vor derula 56 de investitii care au drept obiectiv modernizarea drumurilor comunale si care vor fi finantate prin Programul National de Dezvotare Locala. Valoarea totala a acestora este de 55,736 milioane de euro.

Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, i-a informat pe alesi, in debutul sedintei de joi, despre stadiul si valoarea acestora. “Luna aceasta, in judetul Bacau se lanseaza licitatii in peste 50 de localitati, pe obiective extrem de importante pentru judetul nostru. Pentru unele proiecte, contractele sunt semnate de Ministerul Dezvoltarii si de consiliile locale, pentru altelele sunt semnate de Minister, urmând sa fie semnate si de consiliile locale”, a anuntat Dragos Benea.

Pâna la acest moment, Ministerul Dezvoltarii a semnat contracte cu 27 de primarii, dintre care mai importante din punct de vedere al valorii sunt cele incheiate cu comunele Cotofanesti (1,4 milioane de euro), Colonesti (1,25 milioane de euro), Beresti Tazlau (1,36), Podu Turcului (1,32), Solont (1,99), Zemes (1,37). Valoarea totala a celor 27 de proiecte este de 27,32 milioane de euro.

Directia de Investitii, “un liant foarte bun”

Doua dintre contractele deja semnate vizeaza infrastructura urbana: reabilitarea a 7,28 km de strazi in Tg. Ocna (1,12 milioane de euro) si refacerea strazilor din cartierele Buhoci, 6 Martie si Cuciur – municipiul Onesti (684 mii euro). Exista si primarii care nu au reusit sa transmita proiectul la Ministerul Dezvoltarii, documentatiile fiind in curs de completare: Berzunti, Luizi Calugara, Sascut, Onesti si Buhusi.

Alte 15 contracte in valoare de 13,55 milioane de euro au fost semnate de Ministerul Dezvoltarii, urmând sa fie parafate si de consiliile locale. Intre altele, vor fi modernizate drumurile din Lipova (1,41 milioane de euro), Balcani (1,11 milioane de euro), Huruiesti (1,12) si Negri (1,12). In curs de evaluare, la Ministerul Dezvoltarii, se afla 10 proiecte in valoare de 10,7 milioane de euro. Cel mai mult vor costa drumurile din Plopana (1,42 milioane de euro), Blagesti (1,38) si Sarata (1,12). Dragos Benea a multumit angajatilor CJ, mai ales celor de la Investitii si Urbanism, care s-au implicat in realizarea si transmiterea acestor proiecte.

“Directia de Investitii a fost un liant foarte bun intre primarii si Ministerul Dezvoltarii. Din acest motiv totul a mers destul de repede, au fost duse documente, au fost semnate documente… Roadele vor fi culese atunci când vor fi receptionate investitiile”, a declarat, in final, presedintele CJ Bacau.

Alte articole