Locuitorii din Rosiori se pot bucura, din acest an, de conditii imbunatatite in comuna. Asta dupa ce autoritatile locale au reusit sa finalizeze o investitie de circa 50.000 de euro in iluminatul public. Banii au fost asigurati printr-un proiect european finantat pe Masura 322 prin intermediul GAL „Colinele Tutovei”.

Mai exact, s-a primit un ajutor public nerambursabil de 40.500 euro, diferenta reprezentând cheltuieli neeligibile suportate de catre comuna Rosiori. Prin implementarea acestui proiect s-a urmarit modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public stradal, utilizând energie regenerabila obtinuta cu panouri fotovoltaice. In felul acesta, au fost valorificate resursele energetice regenerabile, îndeosebi energia solara.

Practic, in zona centrala a comunei, intre scoala si sediul primariei, pe o distanta de 800 de metri, au fost postati 21 stâlpi de iluminat cu lampa LED, la baza carora s-au montat baterii de acumulare, iar în partea superioara, panouri fotovoltaice. Din fericire, investitiile in comuna nu se vor opri aici, autoritatile având deja facute demersuri pentru rezolvarea altor prioritati.

Investitii Rosiori 2

„In comuna, mai avem in derulare, prin PNDL, peste 4 kilometri de asfaltare drum, iar cu ajutorul Consiliului Judetean o sa avem un drum judetean, 241C, asfaltat. Anul scolar a inceput bine la Rosiori, avem aviz sanitar si toate aprobarile necesare. Speram sa acoperim cumva si centrala termica de la scoala, sa nu o mai prinda iarna dezvelita”, a declarat Ionut Nica (foto), viceprimarul comunei Rosiori.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE