Parcul Magura, reabilitat din fonduri europene atrase de autoritati, este mândria orasului Tg. Ocna. Zona cuprinde mai multe puncte de interes pentru turisti, dar si pentru localnici: Centrul balnear cu baza de tratament, Centru de informare turistica, izvoarele cu apa minerala, piste pentru role, parcul propriu-zis, care arata foarte bine, aleile, bancile, lampile fiind montate prin acelasi proiect european. Din pacate, baza de tratament nu corespunde criteriilor care trebuie indeplinite de statiunile balneoclimaterice.

Pentru asta, este necesar ca centrul sa fie extins si modernizat. In Parcul Magura se gasesc izvoare de apa minerala si un lac cu apa sarata, format ca urmare a exploatarii sarii de solutie de catre Salina Tg. Ocna.

“Groapa Burlacu”, cum i se spune lacului, a fost imprejmuita, curatata si iluminata tot din fondurile atrase de primarie, dar nu e suficient pentru un centru balnear, mai mult, se poate spune ca strica imaginea Parcului Magura.

Acum, autoritatile au initiat un studiu de amenjare a Gropii Burlacu si de transformare a acesteia in lac de agrement si tratament care va costa 40.000 de euro. Pentru elaborarea acestuia au bani, nu si pentru lucrarile prevazute in proiect. S-a gasit, insa, o solutie pentru ca aceasta investitie sa fie realizata: asocierea orasului Tg. Ocna cu judetul Bacau, participarea celor doua unitati administrative fiind de 20 la suta, respectiv 80 la suta din costuri.

Valoarea obiectivului “Dezvoltarea si extinderea Centrului Balnear Parc Magura prin valorificarea izvoarelor de apa minerala si a lacului cu apa sarata” este estimata la 450.000 de euro.

Alte articole