Eusebiu Alexandrescu - primar al comunei Solont

Locuitorii comunei Solont au parte de o mare bucurie la trecerea in noul an. Dupa multi ani de promisiuni, zilele acestea a fost finalizata o importanta investitie, modernizarea si asfaltarea drumului care leaga satele Solont, Sarata si Cucuieti, in lungime de 5,7 kilometri. Valoarea lucrarilor s-a ridicat la 7,8 milioane de lei, bani proveniti de la Ministerul Dezvoltarii, contributia proprie a Consiliului Local fiind de 370.000 de lei.

„Ne bucuram ca am reusit sa finalizam aceasta investitie, cea mai mare facuta vreodata in aceasta comuna. A fost destul de dificil, deoarece pe lânga asfalt, prin proiect am avut de construit sau refacut 17 podete, 1070 de metri de gabioane, plus drumuri laterale. Impreuna cu constructorul (SC Conextrust Bacau), care s-a mobilizat extraordinar, acest drum foarte important pentru noi a fost finalizat cu un an mai devreme, am inceput pe 7 noiembrie 2014 si am spart sticla de sampanie, la inaugurare, pe 23 decembrie 2015.

A fost un dar foarte frumos de Craciun, pe care l-am facut oamenilor. Aceasta investitie nu ar fi fost finalizata la timp fara o buna colaborare cu viceprimarul comunei Ion Isidor Vârtosu, Consiliul Local si locuitorii celor trei sate. Este momentul sa le multumesc pentru sprijin si intelegere”, ne-a spus Eusebiu Alexandrescu, primarul comunei Solont. O alta lucrare finalizata in aceste zile este si modernizarea sediului Primariei si a Caminului Cultural, dotat cu tot mobilierul si aparatura necesara, astfel ca cei care doresc pot petrece Revelionul impreuna in noua locatie.

PUBLICITATE

Proiectele primarului si ale Consiliului Local, pentru 2016, sunt la fel de ambitioase: tot prin Programul National de Dezvoltare Rurala vor fi asfaltate cinci drumuri locale, Sarata – Bahnaseni, Drumul Minei, Drumul Schelei, cel al Bisericii si din Poiana, in lungime totala de 5 kilometri. De asemenea, vor incepe lucrarile de aductiune a apei potabile de la Leontinesti la Solont, pe o lungime de 6 kilometri, in faza avansata fiind si lucrarile pregatitoare pentru asfaltarea intregului drum care strabate satul Cucuieti, in lungime de 5,2 kilometri.

„A fost un an bun pentru noi, ceea ce ne da sperante pentru anul ce vine, in care, dupa cum v-am spus, avem mult de lucru in directia imbunatatirii infrastructurii localitatii, pentru crearea de conditii cât mai bune de viata celor peste 4000 de locuitori ai comunei, lucrari ce vor trebui continuate, indiferent cine va fi la conducerea localitatii”, a incheiat primarul comunei Solont.

Gheorghe Baltatescu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ