21 mai 2024
ActualitateInvestiție de 3,9 milioane lei pentru siguranța și dezvoltarea zonei afectate de...

Investiție de 3,9 milioane lei pentru siguranța și dezvoltarea zonei afectate de calamități: Refacerea drumului agricol Scărișoara – Rogoaza

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a participat alături de primarul comunei Corbasca, Nicu Pușcașu-Andone, la recepția lucrărilor de refacere a drumului agricol Scărișoara – Rogoaza, afectat de calamități naturale. Această inițiativă a fost demarată pentru a asigura siguranța și accesibilitatea în zona respectivă, cu o valoare totală a proiectului de aproximativ 3,9 milioane lei, contractat de Consiliul Județean prin Direcția strategii, administrarea infrastructurii rutiere și transport public, cu 90% din fondurile asigurate de aceeași instituție.

Deși perioada de execuție estimată conform contractului era de un an, intervenția a fost finalizată cu succes în doar 7 luni, reflectând eficiența și dedicarea echipei implicate în proiect.

Lucrările au vizat în principal amenajarea drumului tehnologic pentru facilitarea accesului utilajelor agricole și refacerea corpului drumului în zona afectată. Au fost realizate intervenții esențiale pentru consolidarea acostamentelor, apărarea malurilor, și construirea de șanțuri betonate de descărcare. O atenție deosebită a fost acordată devierii albiei pârâului Rogoaza și construirii de ziduri și saltele de gabioane, contribuind astfel la prevenirea eroziunii și protejarea infrastructurii.În cadrul proiectului, s-au efectuat și lucrări de consolidare biologică a zonei, cu plantarea a aproximativ 1300 de puieți și înierbare pe o suprafață de 5000 de metri pătrați. Aceste măsuri nu doar contribuie la frumusețea peisajului, dar și la prevenirea alunecărilor de teren și menținerea echilibrului ecologic în zonă.

De menționat este faptul că, prin realizarea acestui proiect, s-a pus în siguranță o investiție de 5 milioane de euro, fonduri obținute prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.), cu scopul de a moderniza artera rutieră din zonă și de a preveni eventualele efecte negative ale calamităților naturale.

Prin această inițiativă, Consiliul Județean Bacău demonstrează responsabilitate și implicare în dezvoltarea durabilă a comunității, asigurând nu doar o infrastructură modernă, ci și măsuri preventive pentru protejarea împotriva riscurilor naturale. Proiectul reprezintă un exemplu de succes în administrarea resurselor publice pentru beneficiul comunității locale și regionale.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri