20 aprilie 2024
EconomieInvestiția lui Umbrărescu în Combinatul de la Oțelu Roșu, amenințată de contestația...

Investiția lui Umbrărescu în Combinatul de la Oțelu Roșu, amenințată de contestația fostului lichidator

Dorinel Umbrărescu, omul de afaceri băcăuan care a prezentat o propunere de investiție pentru redeschiderea Combinatului de la Oțelu Roșu, se confruntă cu un nou obstacol în demersul său. Procesul deschis de către fostul lichidator al combinatului ar putea întârzia implementarea proiectului, chiar dacă Umbrărescu a achitat o mare parte din creanțele entității industriale, scrie Express de Banat.

Contestarea vizează licitația organizată la ANAF pentru alegerea administratorului judiciar al combinatului, pas esențial în procesul de revigorare a fabricii. Chiar dacă vechiul lichidator a pierdut procesul la Tribunalul Caraș-Severin, acesta a apelat la Curtea de Apel din Timișoara, menținând procesul în desfășurare.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că este doar o chestiune de timp până când combinatul va fi redeschis și va genera noi locuri de muncă în zonă. Apreciind decizia lui Umbrărescu de a investi într-un proiect local, Grindeanu a subliniat importanța acestui demers pentru economia regională și a afirmat că investitorul are sprijinul autorităților locale și județene.Cu toate acestea, odată ce combinatul își va relua activitatea, vor apărea noi provocări logistice. Este posibil să fie necesar transportul materiilor prime și al produselor finite către și dinspre combinat. În acest context, se pune în discuție posibilitatea revitalizării liniei de cale ferată Caransebeș-Băuțar, închisă de ani buni și, în unele porțiuni, dispărută în totalitate. Sorin Grindeanu a menționat că această opțiune va fi discutată cu investitorul în funcție de necesitățile acestuia.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri