Cine a inventat telescopul? Galileo Galilei!  Acest raspuns   v-a fost oferit de  profesorul de fizica, nu-i asa? De fapt, potrivit Listverse, aflam ca  telescopul functional cel mai vechi a fost realizat de Hans Lippershey, in 1608. Mai multe persoane au pretins insa ca ar fi inventat acest obiect, printre acestea numarându-se Zacharias Janssen si Jacob Metius of Alkmaar. Galileo a realizat si el un aparat cu structura primului, dar in anul urmator. Potrivit sursei citate, si alte inventii importante sunt cunoscute ca având autori care nu le-au realizat… Descoperirea radiografiei, de pilda, este atribuita lui  lui Thomas Edison.  Adevaratul inventator este insa Wilhelm Röntgen. Prima radiografie din lume a fost realizata de Wilhelm Röntgen si a vizat mâna sotiei sale, pe care se afla si un inel. Thomas Edison a inventat fluoroscopul, dar dupa ce a fost facuta prima fotografie a unei parti a corpului uman, folosind raze. Tot lui Thomas Edison ii este atribuita gresit descoperirea becului. Inventatorul este un altul:  Sir Humphry Davy. In 1802, Humphry Davy a inventat primul obiect incandescent, prin trecerea curentului electric printr-o banda subtire de platina (acest metal a fost ales deoarece are un punct de topire foarte inalt). Nu a fost suficient de luminos, nu a avut valente comerciale, dar a fost realizat cu 75 de ani inainte ca Edison sa ne ofere prima lampa incandescenta comerciala, in 1879. Multi dintre noi obisnuim sa spunem ca automobilul este creatia lui Henry Ford, desi inventatorul sau este Karl Benz. Mai multi ingineri germani – Gottlieb Daimler, Wilhelm Maybach sau Siegfried Marcus – au lucrat concomitent pentru realizarea automobilului, dar Karl Benz este cel care a construit primul automobil cu motor pe combustibil fosil,in 1885. In 1886, acesta a obtinut un brevet de inventie, sub auspiciile companiei sale, Benz & Cie, pe care o fondase in 1883. In 1888 a inceput sa vânda automobile. Ford a creat un automobil autopropulsat abia in 1896, cu peste zece ani dupa Benz.

Thomas Edison este acreditat de unii si ca inventator al filmului, dar Louis Le Prince este, in realitate, inventatorul. Primul film a fost realizat de Louis Le Prince, cu 12 cadre pe secunda. A fost inregistrat acasa la Joseph si Sarah Whitley, in Anglia, la 14 octombrie 1888. Zece zile mai târziu, insa, Sarah Whitley moare. Peste doi ani, Le Prince dispare misterios dintr-un tren care circula intre Dijon si Paris. Alti doi ani mai târziu Alphonse, fiul cel mai mare, a fost gasit impuscat mortal in New York, dupa ce a depus marturie intr-un proces pentru paternitatea inventiei impotriva lui Edison, initiat de catre compania American Mutoscope.  Istoria adevarata a stiintei consemneaza faptul ca primul film al lui Edison, Monkeyshines, a fost realizat in 1889 sau 1890.
Lui Guglielmo Marconi i se atribuie gresit inventarea radioului, pentru ca Nikola Tesla este cel care l-a inventat. Primul om care a reusit sa realizeze o emisie si o receptie de unde radio a fost fizicianul german Heinrich Hertz, in 1887. In 1895, Guglielmo Marconi a adus un aparat in Londra, despre care pretindea ca este inventia lui. Acest aparat era primul sistem practic de emisie si receptie bazat pe undele electromagnetice, dar semana foarte mult cu un aparat realizat de Tesla. Mai târziu, Tesla a fost recunoscut ca fiind inventatorul acelui sistem.  Tesla este  cel mai productiv inventator al secolului al X-lea, cu peste 700 de patente recunoscute. Primul zbor dirijat intr-un aparat cu motor este atribuit fratilor Wright, insa Richard Pearse este inventatorul. Cu noua luni inainte de reusita fratilor Wright,  care a avut loc pe 17 decembrie 1903, in Kitty Hawk, neozeelandezul Richard Pearse realiza aceeasi performanta, la 31 martie 1903. In plus, aparatul de zbor al lui Pearse semana mai mult cu avionul modern..