Grupele mijlocii de la grădinița cu Program Prelungit Nr. 33, Bacău, astăzi, 14 ianuarie 2016, l-au omagiat pe Mihai Eminescu la Biblioteca pentru copii „C. Sturza”.

După zile la rând în care copiii au fost familiarizați cu date despre viața și opera poetului, coordonați de educatoarele de la grupe, au învățat poezii accesibile vârstei și cântece pe versurile marelui poet. Au înțeles că acesta a iubit natura: codrul, izvoarele, luna, stelele, a iubit satul cu elementele specifice: ploplii, turmele, buciumulul, talanga.
De asemenea, au fost încântați și de iubirea față de țară, pe care o numea „dulce, Românie!”.

Memorând atâtea conținuturi, copiii au manifestat dorința, nerăbdarea și bucuria de a împărtăși gazdelor de la bibliotecă, părinților care i-au însoțit, emoția, entuziasmul prin programul artistic: „Natura, în poezia lui Mihai Eminescu”. Activitatea a fost o armonie a recitării și interpretării expresive, cu emoțiile pozitive de recunoștință, prețuire, iubire și mândrie că sunt români, moldoveni ca și marele poet.

Acțiunea a fost inițiată și coordonată de profesor pentru învățământul preșcolar: Tincuța Maftei, Daniela Dăscălașu, Nelica Mihai și educatoarea Iulia Lazăr.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ