Deputatul PSD Miron Smarandache interpelează ministrul Mediului pe tema proiectului Roșia Montană

ÎNTREBARE

Adresată: Domnului ministru Attila Korodi, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice.

De către: Deputat PSD de Bacău, Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Situația actuală a proiectului investițional de la Roșia Montană.

Stimate domnule ministru,

Directorul general al companiei care a inițiat proiectul investițional din Munții Apuseni a afirmat că speră ca în 2014 — 2015 să fie turnat primul lingou de aur la Roșia Montană. Între timp, după cum bine știți, investiția a fost blocată din motive procedurale, legate îndeosebi de neobținerea autorizațiilor solicitate de statul român privind respectarea normelor europene privind protecția mediului. Cu toate acestea, Roșia Montană continuă să fie în centrul atenției opiniei publice interne și internaționale, din cauza unor afirmații privind anumite despăgubiri care trebuie plătite de Guvern, pe de o parte, și pe de altă parte deoarece o serie de localnici din zonă trăiesc cu speranța revitalizării mineritului.

Vă întreb cu respect:

1. Care este situația actuală a proiectului investițional de la Roșia Montană din punctul de vedere al MMSC?

2. Când veți iniția o propunere de hotărâre de guvern pentru avizul de mediu al proiectului Roșia Montană?

3. Care sunt întrebările Ministerului dvs. pe marginea proiectului rămase încă fără răspuns din partea investitorului?

Solicit răspuns scris.

Deputat PSD de Bacău,

Miron SMARANDACHE


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Intreb si eu, d-le Smarandache sunteti cumva in opozitie? Hai d-le deputat, aceasta intrebare reprezinta o frectie la un picior de lemn, pentru cetatenii din colegiul pe care il reprezentati! Ori vreti sa spuneti ca ati devenit interesat de problemele Ardealului! Am inteles “oltenii si moldovenii e frati buni cu ardelenii…” Poate treceti la P.N.L. ca nu au presedinte la Moinesti!?

LĂSAȚI UN MESAJ