Cinefilii din Moinești și din împrejurini se vor bucura de un festival care a avut anul trecut, la prima ediție, mare succes: „Film Bun la Moinești”. Evenimentul este organizat de primărie, care s-a îngrijit ca intrarea să fie gratuită. Festivalul se va desfășura la Centrul Cultural „Lira”, în perioada 25-27 octombrie, și va include filme cu temă socială, între care cele mai cunoscute pelicule ale regizorului Stere Gulea – „Moromeții 1” și „Moromeții 2” – și comedii precum „Nuntă în Basarabia”, „Afacerea Est” sau „Chuck Norris vs. Comunism”.

„Ne face o deosebită plăcere să anunțăm prezența, pe întreaga perioadă de desfășurare a festivalului, a câtorva invitați speciali, precum criticul de film Irina Margareta Nistor, care va prezenta și comenta filmele din cadrul festivalului, actorul Ion Sapdaru, care va interacționa cu publicul filmului «Afacerea Est», în care a interpretat rolul principal, Virgiliu Mărgineanu, co-producătorul comediei «Nuntă în Basarabia», și Vivi Drăgan Vasile, directorul de imagine al celor două pelicule «Moromeții»”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

Trei zile frumoase pentru cinefili

Filmele au indicate în program și pe materialele de promovare tipul de rating. În funcție de acest lucru și de interesul pentru un subiect sau altul, pot participa adulți, dar și tineri de diferite vârste. Vineri, de la ora 16, va rula filmul „Moromeții 1”, regia Stere Gulea, iar de la ora 20, când va avea loc și deschiderea oficială, „Moromeții 2”, prezentate de criticul Irina Margareta Nistor.

Invitat special va fi Vivi Drăgan Vasile, director de imagine. Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 16, poate fi vizionată comedia „Afacerea Est”, regia Igor Cobileanski (cu acordul părinților pentru copiii sub 12 ani), invitat Ion Sapdaru, actorul principal. De la ora 19 este programată comedia „Nuntă în Basarabia”, regia Nap Toader (AP12), invitat fiind Virgiliu Mărgineanu, co-producător. În fine, duminică, de la ora 12, la Centrul „Lira” va rula filmul „Chuck Norris vs. Comunism”, prezentat, la fel ca toate celelalte, de Irina Margareta Nistor.


PUBLICITATE