În ultimele 24 de ore (intervalul 26.05.2016, ora 07:00 – 27.05.2016, ora 07:00), 42 de pompieri salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău, cu 18 de mijloace de intervenție, au desfășurat misiuni pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 26.05.2016, în comuna Bogdăneşti, sat Bogdăneşti, patru pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, cu o autospecială de intervenţie şi trei motopompe transportabile, au acţionat pentru evacuarea apei din patru gospodării (4 beciuri).
În comuna Oituz, sat Marginea, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie (1 beci) au acţionat patru pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, cu o autospecială de intervenţie și o motopompă remorcabilă.

Cinci pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău au acţionat în municipiul Bacău, strada Arcadie Șeptilici, cu o autospecială de intervenţie şi o motopompă remorcabilă, pentru evacuarea apei dintr-un canal de scurgere.

În municipiul Oneşti, strada Zemeş, patru pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, au evacuat apa dintr-o gospodărie (1 beci) cu ajutorul unei autospeciale de intervenţie. Totodată, în orașul Tg. Ocna, alți patru pompieri salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești au acționat cu o autospecială de intervenție și trei motopompe transportabile pentru evacuarea apei din două gospodării (2 beciuri).

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, 5 echipaje din cadrul Gărzilor de Intervenție Comăneşti și Podu Turcului, precum şi a Detaşamentelor de Pompieri Oneşti şi Moineşti au executat misiuni de recunoaştere şi monitorizare a cursurilor de apă.
Pe timpul monitorizării nu s-au constatat probleme deosebite.

În cursul zile de ieri, la ora , s-a reluat circulația pe un singur fir cu restricţionare de tonaj pe drumul județean DJ 115 Oneşti – Mănăstirea Caşin, la km 14+700 m, în punctul Prisaca, după ce în data de 26.05.2016, la ora 11:45, circulaţia rutieră a fost oprită pentru executarea unor lucrări de reparaţii.

Pompierii salvatori băcăuani vor rămâne la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase până când comunitățile vor reveni la starea de normalitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ