13 aprilie 2024
ActualitateIntervențiile la instalațiile de gaz pot fi efectuate doar de firme autorizate...

Intervențiile la instalațiile de gaz pot fi efectuate doar de firme autorizate ANRE

Delgaz Grid informează că intervențiile la instalațiile de utilizare privind alimentarea cu gaze naturale pot fi efectuate exclusiv de către firme autorizate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Această decizie are ca scop asigurarea funcționării în condiții de siguranță a acestor instalații, protejând astfel consumatorii și prevenind evenimente neplăcute.

Potrivit reprezentanților Delgaz Grid, în cazul în care se constată scurgeri de gaz din instalațiile de utilizare, de la regulatorul de presiune până la aparatele consumatoare de combustibili gazoși, alimentarea cu gaze naturale trebuie întreruptă imediat. Motivul acestei măsuri este că instalația respectivă nu îndeplinește condițiile de funcționare în siguranță, iar prioritara este siguranța consumatorilor.

„Înțelegem și regretăm disconfortul clienților, dar această măsură este obligatorie pentru a preveni producerea unui eveniment cu urmări nedorite, siguranța consumatorilor fiind prioritară”, au precizat reprezentanții companiei.Delgaz Grid informează locatarii că responsabilitatea remedierii defecțiunii revine asociației de proprietari/proprietarilor. Aceasta trebuie să contracteze o firmă autorizată de ANRE pentru a remedia problema, astfel încât Delgaz Grid să poată relua alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță în cel mai scurt timp posibil.

În comunicat, compania recomandă consumatorilor, în special asociațiilor de proprietari, să aibă permanent actualizate datele de contact ale firmelor autorizate. Aceasta ar facilita intervenția operativă pentru verificarea și eliminarea defecțiunilor, asigurând reluarea alimentării cu gaze naturale cât mai repede posibil. De asemenea, se subliniază importanța verificării periodice a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale la fiecare doi ani și efectuarea reviziei tehnice o dată la zece ani.

Delgaz Grid gestionează, exploatează și întreține sistemul de distribuție a gazelor naturale, inclusiv conducte, branșamente stradale și echipamente de măsurare și reglare a presiunii gazelor naturale. Compania a subliniat că are obligația de a prelua, 24 de ore din 24, sesizările și reclamațiile clienților referitoare la apariția unor defecțiuni care vizează potențiale scurgeri de gaze și de a lua măsuri de urgență. O echipă se deplasează în cel mai scurt timp posibil la fața locului în momentul în care se primește o sesizare privind eventuale scurgeri de gaze naturale.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri