2 martie 2024
ActualitateIntervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din comuna Răcăciuni

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din comuna Răcăciuni

În cursul zilei de duminică, 10 decembrie a.c., pompierii militari băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Răcăciuni, pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere, din cadrul Punctului de Lucru Sascut și a Detașamentului de Pompieri Bacău.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului unui imobil, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, fiind lichidat în limitele găsite.Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este coșul/burlanul de fum defect sau necurățat.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău readuce în atenția cetățenilor o serie de măsuri privind exploatarea mijloacelor de încălzire:

  • Asigurați-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum, cel puţin o dată pe an;
  • Puneți materialele combustibile la distanţă faţă de sobe. Asigurați izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere;
  • Folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respectați întocmai instrucţiunile producătorului;
  • Depozitați cenuşa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc;
  • Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare.

Vă rugăm să tratați recomandările noastre cu maximă seriozitate, pentru a vă proteja şi pentru a vă transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru voi, cât şi pentru întreaga familie!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri