11 decembrie 2023
ActualitateIntervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit din...

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit din comuna Sănduleni

 În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02:00, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Sănduleni, sat Coman, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit.

              Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

              La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la o construcție de tipul P+1+M, pe o suprafață de aproximativ 200 mp.              Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma acestuia, a ars acoperișul pe suprafața menționată, mansarda și o anexă, precum și bunuri materiale depozitate la etajul locuinței.

              Din cercetările efectuate de pompierii militrai, cauza probabilă de producere a incendiului este coșul/burlanul de fum defect sau necurățat.

Pentru a evita producerea unor tragedii, solicităm cetățenilor să manifeste prudență la exploatarea mijloacelor de încălzire și să respecte următoarele recomandări:

Asigurăți-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum, cel puţin o dată pe an;

Puneți materialele combustibile la distanţă faţă de sobe. Asigurați izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere;

Folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respectați întocmai instrucţiunile producătorului;

Depozitați cenuşa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc;

Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri