27 septembrie 2023

Intervenție chirurgicală de succes în lupta împotriva maladiei aorto-iliace la Spitalul Sf. Ierarh Dr Luca din Onești

HomeSănătateIntervenție chirurgicală de succes în lupta împotriva maladiei aorto-iliace la Spitalul Sf. Ierarh Dr Luca din Onești

Intervenție chirurgicală de succes în lupta împotriva maladiei aorto-iliace la Spitalul Sf. Ierarh Dr Luca din Onești

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din județul Bacău a fost supus cu succes unei intervenții chirurgicale complexe pentru tratarea maladiei aorto-iliace, o patologie cunoscută ca ocluzia arterei iliace externe drepte.

Echipa medicală responsabilă de rezolvarea acestui caz dificil a fost condusă de Dr. Marian Cozmin-Eugen, medic specialist în chirurgie vasculară, și Dr. Istrate Sebastian, medic specialist în chirurgie vasculară, asistați de Dr. Ciornea Diana, medic specialist în anestezie și terapie intensivă, și asistentul Cojocaru Tanța.

Intervenția chirurgicală, numită by-pass ilio-femural drept, a fost efectuată sub anestezie generală și a implicat înlocuirea arterei iliace externe drepte obstrucționate cu o proteză special concepută pentru acest tip de procedură. Scopul protezei este de a restabili fluxul sanguin către arterele din distalitate, asigurând astfel o circulație adecvată a sângelui.În urma intervenției chirurgicale, pacientul a avut o evoluție postoperatorie favorabilă, manifestând o remisie a simptomelor. La scurt timp după operație, pacientul a fost externat, fapt care semnalează succesul intervenției și recuperarea într-o manieră pozitivă.

Această reușită chirurgicală demonstrează efortul și expertiza medicilor din cadrul Spitalului Municipal din Compartimentul de Chirurgie Vasculară al Spitalului Sf. Ierarh Dr. Luca din Onești. Acest tip de intervenție complexă redă speranța pacienților cu afecțiuni vasculare și îmbunătățește calitatea vieții acestora.

Alte titluri
Alte titluri

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Curtea de Apel Bacău: Polițiștii pot achiziționa locuințe și în localități limitrofe locului de muncă

Într-o hotărâre semnificativă, Înalta Curte de Casație și Justiție...

Ultimele știri