Mai multi bacauani care locuiesc in cartierul Nord, la intersectia strazilor Venus si Bucium, au sesizat faptul ca circulatia in zona respectiva devine din ce in ce mai periculoasa, din cauza faptului ca in aceasta intersectie nu exista vizibilitate suficienta, iar acest lucru ii pune la grea incercare pe soferi.

„Nu se mai poate. In fiecare zi ne deranjeaza zgomotul frânelor, de cel putin sapte-opt ori pe zi. De nu stiu câte ori au fost cazuri in care s-a intrat cu masina in gardul de la casa asta. Din punctul nostru de vedere ar trebui pus aici un semafor. De ala cu buton”, ne-a spus Neculai Ciuchi, locuitor in cartierul Nord.

Având aceste sesizari am incercat sa obtinem si punctul de vedere al institutiilor care au in sarcina lor rezolvarea acestor probleme. De la Inspectoratul de Politie Judetean (I.P.J.) am aflat ca zona respectiva nu este una considerata fierbinte din punct de vedere al accidentelor rutiere.

„Problema semaforizarii sau a montarii de semne de circulatie ori altor materiale pentru securizarea zonei cad in sarcina administratorului drumului, in cazul de fata a Primariei Bacau. E adevarat, administratorul drumului cere un aviz de la Politie, dar doar atât este treaba noastra”, a precizat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt I.P.J. Bacau.

De cealalta parte, viceprimarul Constantin Scripat ne-a declarat: „Cunoastem problema, dar daca subiectul a ajuns si la presa inseamna ca proportiile cresc si devine o prioritate. O sa analizam cazul si vom cere si sfatul celor de la Politie. Nu cred ca va fi un semafor acolo pentru ca mi se pare prea mult. Ne gândim la un set de oglinzi, la alte semne de circulatie. Având in vedere ca in apropiere este si scoala «Mihail Sadoveanu» vom lua in calcul chiar si montarea de limitatoare de viteza.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. “daca subiectul a ajuns si la presa” – Doar asta conteaza la oficiali!!!!!
    Nu conteaza ca acolo s-au produs zeci de accidente, ca gardurile si semnele de circulatie sunt permanent daramate.
    IMPORTANT E CA S-A AJUNS LA PRESA!!!!!

  2. Degeaba montati sisteme de oglinzi si limitatoare. Daca pui oglinzi acolo vom pati cum s-a intamplat peste tot: vin desteptii si arunca cu pietre in ele. Iar limitatoarele le ocolesti. Mai bine scriem mare STOP cu vopsea fosforescenta, sa vada tot prostul, ca e si greu tare sa ajungi la intersectie si sa incetinesti sa vezi indicatorul…

LĂSAȚI UN MESAJ