Google ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, analistii DWF.ro au identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.

Pentru judetul Bacau sunt alesi in Parlamentul Romaniei 13 deputati si 5 senatori. Acest numar nu este egal pentru toate judetele din tara noastra, fiind calculat in functie de populatie. Conform Constitutiei, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori. Acelasi numar de demnitari il intalnim in judetele Brasov si Suceava.

Conform datelor Google, interesul locuitorilor judetului Bacau pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 23.91%! In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Bacau au fost cautate de 4,200 de ori. Acest numar este in scadere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 5,520 de cautari. Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5.01% a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

PUBLICITATE

Scaderea plaseaza judetul Bacau pe locul 11 in topul judetelor cu cele mai mari variatii negative. O scadere mai mare a interesului decat cea a locuitorilor judetului Bacau pentru politicientii locali o putem sesiza in judetele Vaslui (-24.14%) si Satu Mare (-31.43%).

Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste cautari, Google raporteaza ca telefoanele si tabletele reprezinta 68%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumuleaza 32%. Comportamentul este similar la nivel national, ceea ce denota utilizarea din ce in ce mai frecventa in Romania a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Bacau in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 38.20%, valoare mai mica dacat media nationala, de 42.19%. Scaderea interesului pentru politicienii locali este posibil sa impacteze in mod negativ numarul de persoane care isi vor exprima votul in urmatoarele alegeri locale.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ