5 mai 2024
ActualitateÎntâlnire online între primarul Bacăului și președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român

Întâlnire online între primarul Bacăului și președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român

Continuând seria întâlnirilor cu noii primari aleși ai capitalelor de județe, UNPR a avut vineri, 11.12.2020, întâlnire online cu primarul municipiului Bacău. Din partea UNPR au participat: președintele Ioan Lucian, prim-vicepreședintele Corneliu Pricope, vicepreședintele Florin Balint și directorul executiv Tudor Rădăcineanu.

Subiectele abordate au fost:
– Înființarea Comisiei Economice Consultative
– Înființarea de parcuri științifice și tehnologice pe domenii de specializare
inteligentă și tehnologii avansate
– green deal, digitalizare, accesare de fonduri europene pentru proiecte de interes
comun.

“ Sunt interesat de-o colaborare deschisă și constructivă cu mediul de afaceri. În acest sens, așa cum am propus și în programul meu prezentat în campanie, doresc înființarea unui Consiliu Consultativ cu mediul de afaceri. Draft-ul de Hotărâre a Consiliului Local, propus de UNPR, este interesant și-l vom analiza”, a ținut să menționeze primarul municipiului Bacău, domnul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.



“Faceți parte din generația tânără a primarilor aleși în capitalele județelor și ne punem mari speranțe în capacitatea dumneavoastră de-a regândi modul în care reprezentanții mediului de afaceri din județul Bacău, pot deveni parteneri importanți ai administrației pe care o conduceți.Considerăm Comisia Economică Consultativă, un forum de consultare a mediului de afaceri, efficient și absolut necesar , în colaborarea și în evoluția economică a municipiului Bacău” ,a replicat președintele UNPR, Ioan Lucian.

Prim-vicepreședintele Corneliu Pricope a făcut o scurtă prezentare a UNPRNE: “Uniunea Națională a Patronatului Român – Regiunea Nord Est, ca organizația patronală ce face parte din conceptul național UNPR, va urma strategia, programele și proiectele propuse la nivel național, dar, în același timp, și-a fixat câteva obiective regionale pe termen scurt și mediu. Aceste obiective vizează schimbarea conceptului și atitudinii de organizație patronală, asumarea rolului de partener pentru autoritățile locale, pentru mediul de afaceri și universitar, pentru societatea civilă, precum și implicarea UNPR RNE în programe și proiecte la nivel local și regional.

Acestea vor avea în prim plan, intenția noastră de a susține transferul de tehnologii avansate și soluții inovative în afacerile din regiune, precum și de a coopera în regiune cu universitățile pentru o calibrare a capitalului uman pe nevoile reale ale pieței muncii, astfel încât, resursa umană să rămână în regiune într-un procent mai mare și să aibă locuri de muncă bine plătite, măcar la același nivel cu cele din vestul țării. UNPR, susține, prin parteneriatele sale, conexiunea firmelor românești cu piețe externe, poate facilita promovarea afacerilor și produselor locale pe alte piețe de desfacere.

Nu în ultimul rând, avem oportunități de a atrage în regiune investiții creatoare de locuri de muncă. În funcție de nevoile și dinamica pieței putem facilita exporturile de produse realizate în regiune. Asimilarea producției din regiune pe piețe externe și implementarea conceptului “fabricat în regiune, fabricat în județul meu” poate fi unul din pilonii suport pentru relansarea economică din orice zonă.

Ne preocupă dialogul cu autoritățile locale și centrale pentru investițiile în infrastructură, astfel încât, afacerile din regiune, să aibă aceleași condiții de dezvoltare ca cele din alte zone ale Europei și să se poată conecta la vestul României și al UE, deopotrivă”.

Cele două părți au convenit modul în care se va desfășura colaborarea și primii pași pe care-i vor face în această colaborare. Doamna inginer, Felicia Ciobanu a fost desemnată ca persoană de legătură cu Confederația patronală, iar din partea UNPR, va fi domnul
prim-vicepreședinte Corneliu Pricope și domnul vicepreședinte Florin Balint.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri