La sfârsitul saptamânii trecute, Liceul „Al Vlahuta”, Primaria si alte institutii locale din Podu Turcului au participat si s-au bucurat de o mare sarbatoare! Elevii si profesorii prestigioasei institutii de învatamânt au omagiat „Prima clasa” absolventa în anul 1959, atât cât a îngaduit vremea sa mai ramâna din cei 32 de elevi si câti au putut sa se deplaseze la strigarea catalogului! În cadrul unei întâlniri de suflet, fostii elevi au trait o dubla sarbatoare si o dubla „înaltare”, un adevarat eveniment local, organizat excelent de catre prof. dr. Dumitru V. Marin, vicepresedinte al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România (UZP), directorul general al Trustului de presa „Cvintet TE-RA” Vaslui si directorul general al ziarului „Meridianul” de Iasi-Vaslui.

Dintre momentele pregatite cu atentie de organizatorul principal, amintim o reusita „Agapa sentimentala”, o frumoasa si originala „Parada a suspinelor”, proiectia unui film documentar în care fiecare elev din „Prima Clasa” era prezentat în cadrul unor interviuri realizate de organizatorul principal, un excelent program de muzica populara oferit în dar de apreciatul Ansamblu folcloric „Privighetorile Zeletinului”, condus de prof. Nicolae Popa.

A primit felicitari si sincere aprecieri, prof. dr. Dumitru V. Marin, personalitate fara de care aceasta întâlnire de suflet nu ar fi avut loc si cel care a prezentat un important volum documentar despre clasa aflata în sarbatoare, intitulat „Prima Clasa – Personalitati de pe Valea Zeletinului”, care s-a bucurat de un real succes în rândul celor prezenti. La ora 11,00, prof. Domnica Murgoci, diriginta si directoarea de altadata, multa vreme inspector general al ISJ Iasi, inainte de a striga catalogul (cel autentic!), le-a spus fostilor elevi: ,,Mi-amintesc cu placere de munca noastra prin care doream sa va îmbogatim spiritual, sa va înnobilam sufletul si sa va asiguram o baza de a porni la drum! Va felicit pe toti! Strigam catalogul: Angheluta Maria? Nu mai este?! Dumnezeu s-o ierte!”. Un moment de reculegere, regrete si frumoase cuvinte au fost rostite si pentru cei trecuti în nefiinta. Au raspuns Prezent oameni de stiinta, ca prof. univ. dr. Ioan Berdan („Am asteptat cu nerabdare acest moment al reîntâlnirii si mai înainte de toate, îi multumesc colegului nostru Dumitru Marin pentru ca a facut posibil acest lucru. Sunt foarte mândru c-am terminat liceul din Podu Turcului”), prof. dr. Dumitru V. Marin („Am avut noroc de un liceu bun! Am terminat doua facultati, un doctorat, aceasta este a 23-a carte, am fost în 32 de tari ale lumii si am transmis pentru TV si ziarul proprii.

PUBLICITATE

Ma bucur sa va vad, am o sotie extraordinara, am trei copii realizati, opt nepoti si va am pe toti în sufletul meu!”). Au mai spus Prezent prof. univ. dr. Gheorghe Popa, prof. univ. dr. Mircea Varvara, artista Letitia Oprisan, prof. dr. Dorinel Ichim, prof. dr. Ionita Druica, prof. dr. Constantin Popa, general Nicolae Rotaru, poetii si scriitorii Val Andreescu si Dumitru Braneanu, reputatii prof. Gheorghe Neagu, Victor Marin, Hristache Pricopie, informaticianul Cornel Bruma si alti absolventi mai tineri Asa cum sta bine unei astfel de manifestari, cei prezenti au continuat destainuirile, schimburile de informatii si declaratiile usor nostalgice si la cuvenita masa festiva. O manifestare reusita, un adevarat eveniment local pe care toti cei prezenti nu-l vor putea uita!

Val Andreescu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ