O echipa de profesori de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” Bacau a participat la a doua reuniune de proiect gazduita, in perioada 17-22 aprilie, de Instituto Politecnico de Santarem, Portugalia. Colegiul a fost reprezentat de cei doi directori, prof. Calin Boamba si prof. Loredana Ghelasa, de coordonatorul de proiect, prof. Mariana Andone, prof. Iulian Benchea (informatica) si prof. Otilia Terenteac (geografie). Ceilalti parteneri, din Turcia, Portugalia si Slovacia, au fost reprezentati, la rândul lor, de câte 5 profesori. Reuniunea a avut ca principale obiective analiza activitatilor derulate in primul an de implementare a proiectului si realizarea unui plan de actiune cu privire la activitatile ce vor avea loc in cel de-al doilea an, incepând cu luna septembrie 2015.
Principala mobilitate din primul an, activitatea de invatare gazduita în perioada 9-13 martie 2015 in România (Bacau), a primit un feedback pozitiv, prin formularea de aprecieri obiective din partea fiecarui partener. Dintre activitatile planificate cu prilejul intâlnirii din Santarem, o atentie deosebita a fost acordata structurii produsului intelectual al proiectului, Ghid de bune practici pentru angajarea pe piata muncii europene, produs care va garanta sustenabilitatea proiectului si de care vor beneficia tinerii aflati la debutul carierei. Având in vedere diversitatea profilurilor scolilor implicate, ghidul va aborda doua directii principale. In primul rând, el se adreseaza absolventilor de filiera teoretica, tineri care, in marea lor majoritate, doresc sa-si continue studiile la universitati din spatiul european. Pentru acestia, ghidul va oferi surse de informare si sfaturi practice, utile in procesul de inscriere si admitere la institutii de invatamânt superior – cum trebuie abordat interviul, cum isi pot imbunatati portofoliul, cum trebuie conceput eseul personal etc. O a doua componenta este adresata absolventilor de filiera vocationala, care acced pe piata muncii imediat dupa absolvire. Ghidul va cuprinde, astfel, modalitati de imbunatatire a CV-ului, metode de dezvoltare a competentelor cheie vizate de angajatori, de acumulare a experientei, modele de abordare a unui interviu si de diferentiere fata de alti candidati.
Nu in ultimul rând, au fost discutate aspecte privind vizibilitatea proiectului si au fost propuse noi canale de comunicare prin care informatiile diseminate sa vizeze grupuri tinta cât mai variate. Urmatoarea intâlnire va avea loc in capitala slovaca, gazda fiind Spojena Skola. Aceasta intâlnire este programata in luna octombrie 2015 si va avea drept scop prezentarea contributiilor partenerilor la produsul intelectual amintit si calibrarea continuturilor in functie de rezultatele obtinute si logica de ansamblu a proiectului.
Vlad Antaluca, clasa a XI-a D

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Cine ma lamureste ? La Alecsandri se mai fac si ore ??? Directorii astia se mai duc pe la ore ? Fiica mea n-a facut chimie de luni de zile !

LĂSAȚI UN MESAJ