FSC Bacau este partenerul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti care, impreuna cu Asociatia Four Change, Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia Crucea Alb Galbena, Green Team Actual SRL, va demara proiectul „EVA – Evolutie, Valoare, Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”.

„Proiectul va facilita accesul la instruire si consultanta de specialitate pentru 900 de femei care vor deveni competitive pe piata muncii, având sanse sporite de a accesa un loc de munca mai bine remunerat sau de a avansa in cariera”, arata Ionut Chirita, purtator de cuvânt al FSC. De acest proiect vor beneficia si 250 de femei din Bacau interesate de dezvoltarea carierei, reconversie profesionala sau care isi exprima intentia de a initia activitati pe PFA, IF sau pe firma.

Premii pentru cinci planuri de afaceri

Persoanele care provin din grupurile vulnerabile vor avea prioritate. Beneficiarele proiectului vor dobândi atât cunostinte teoretice, cât si competente practice, peste 70% din tehnicile folosite la cursuri fiind exercitii si aplicatii practice, si vor beneficia de consultanta in vederea initierii unei activitati independente.

„Activitatile vizate de proiect vor include furnizarea de cursuri de calificare in ocupatiile de lucrator social, ingrijitor de batrâni la domiciliu, conferinte de informare menite a promova modele si povesti de succes ale femeilor aflate in functii de conducere, exemple de bune practici privind egalitatea de gen si de sanse, modele internationale si potentiale surse de finantare”, afirma Ionut Chirita.

De asemenea, va fi oferita consultanta pentru elaborarea si implementarea planurilor de afaceri si pentru demararea unei investitii. Cele mai bune cinci planuri de afaceri vor fi premiate cu 10.000 de lei (inclusiv impozitul de 16%). Proiectul EVA este cofinantat de Fondul Social European prin POS DRU – Investeste in oameni, are o durata de 16 luni si o valoare eligibila de 8.596.340 de lei, din care asistenta nerambursabila este de 8.333.292 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ