Explicatie foto: Sedinta furtunoasa in care Dumitru Munteanu a fost ales “vice”/foto: Ioan Bisca

Razboiul din Consiliul Local (CL) Buhoci, declansat in urma cu doi ani, se apropie de final. Teoretic. Caci lupta dintre consilierii comunali, grupati si regrupati in functie de obiectivele politice si de interesele personale, putea sa se incheie inca din momentul in care Prefectura Bacau a atentionat CL Buhoci ca procedura prin care a fost demis Dumitru Dori Munteanu din functia de viceprimar si inlocuit cu Rodica Odobisteanu a fost nelegala, iar cele doua hotarâri (de demitere si numire) trebuie anulate.

Alesii au preferat sa ignore adresa, asa incât Prefectura a fost nevoita sa se adreseze instantei. Ce s-a intâmplat, de fapt, in Buhoci? Mai multi alesi au decis, in iunie 2014, sa-l schimbe din functia de viceprimar pe Iustin Stoica, pe motiv ca nu respecta legea. In locul sau a fost ales Dumitru Munteanu. Dupa trei luni, mai exact in septembrie, alte aliante s-au format in CL Buhoci, iar grupul majoritar, având ca nucleu PNL, l-a inlocuit cu Rodica Odobisteanu, fost primar PSD, iar din 2012, membru si candidat PP-DD.

Depistata de ANI in conflict de interese

PUBLICITATE

Sedintele CL Buhoci se desfasoara ca in „Las Fiebinti”, dupa cum s-au exprimat chiar consilierii, multi dintre acestia total straini de legislatia privind administratia publica si statutul alesilor locali. Sedinta din 19 septembrie 2014 a fost „extraordinara, dar ilegala, afirma Munteanu. Au convocat sedinta miercuri, intre orele 15.30 si 16.00, pentru vineri, ora 9.00. Conform legii, trebuia convocata cu trei zile inainte.” De ce l-au schimbat din functie pe Dumitru Munteanu? „Primarul vrea sa treaca toate proiectele prin CL, iar ei sa fie viceprimari prin rotatie, 6 luni fiecare”, afirmau cei din PSD sI PC. Exista si un alt motiv, poate mult mai important:

„Am descoperit multe nereguli si am anuntat ca voi ataca deciziile luate de ultimii trei primari: Istoc, Odobisteanu si Antuca”, afirma Munteanu. Pe 17 iulie 2015, Rodica Odobisteanu si-a dat demisia din cauza ca ANI a descoperit ca se afla in conflict de interese, iar postul de vice a fost preluat de Ion Mocanu. In ultimii doi ani (2014 si 2015), comuna a avut patru viceprimari: Stoica, Munteanu, Odobisteanu si Mocanu.

„Abuz e putin spus”

Acum, instanta a dat câstig de cauza Prefecturii Bacau, ceea ce inseamna ca si Ion Mocanu va parasi functia de viceprimar. „S-a ajuns in aceasta situatie din cauza faptului ca nici primarul, nici consilierii nu au inteles ca au incalcat legea, având in acea etapa solutia anularii celor doua hotarâri”, a declarat Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau. Hotarârile CL Buhoci care ar fi trebuit anulate sunt cele din septembrie 2014, care vizau demiterea lui D. Munteanu si numirea Rodicai Odobisteanu.

„Dreptatea incepe sa se vada”, afirma Dumitru Munteanu, adaugând ca „abuz e putin spus despre ceea ce se intâmpla in Buhoci”.

Consiliul Local va trebui sa anuleze cele doua hotarâri si sa-l repuna in functia de viceprimar pe Munteanu. „Daca, in final, nu vor pune in aplicare hotarârea instantei, eu ma voi adresa unui executor judecatoresc”, avertizeaza acesta. Conform legii, Munteanu ar trebui sa primeasca salariile de care a fost privat incepând din septembrie 2014, iar Odobisteanu si Mocanu sa restituie banii incasati ilegal.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Consider ca fiind nefondate acuzatiile ce se aduc domnului primar, a domnului viceprimar si a consilierilor locali. Domnul D. Munteanu nu face decat sa puna in mod voit si intempestiv piedica progresului comunei noastre prin faptele si mai ales vorbele sale. In cadrul primariei se doresc atat progresul cat si bunastarea cetatenilor. Bravo conducerii si personalului primariei pentru daruinta si devotamentul cu care isi fac datoria.

 2. Dmn D Munteanu este o piedica pt com buhoci el crede ca mai suntem ca pe timpu comunistillor dictatura Trebuie pus munteanu cu orice pret ca asa dicteaza P S D de la bacau EI dragi tovarasi la com buhoci sint legile ROMANIEI si nau gresit cu nimic acesti consilieri doar au resp legea DL Munteanu se agata cu orice ii sta in putinta sa se razboiasca cu tot satul si binenteles cu Consilieri care nu sunt de partea lui EL a uitat ca a Lins usile pe la toate partidele An de an a schibat partidu AICI la PSD zicea el cindva ca a gasit ceva sigur Ia promis DL BENEA funtia de vice poi de primar ca si el il ajuta criticindul pe STAVARACHE zi de zi ca asa la invatat sefu DL MUNTEANU tu ai fost mereu un tradator tiai tr colegii la IRAV prin functia care ai avuto in loc sa contribui la marirea salariilor dmt erai o piedica contra muncitorilor PT ca te lasau sa furi BUTELII si alte avantaje care le aveai Aici esti doar un cosilier la com BUHOCI tr sa muncesti sa votezi PROECTE sa faci ceva PT com BUHOCI nu sa te razboesti cu oamenii sai ameninti zi de zi cai chemi la D N A Lasa oamenii sa munceasca nu mai fi Pedica in calea lor

 3. Dmn munteanu crede ca mai sintem ca pe vremea Comunistilor Dict Tr pus Munteanu ca a

  vrea sefu de la BACAU Nu Dl munteanu la com BUHOCI se respecta legea si se munceste nu

  cum faci dmta stai toata ziua cu criticile in loc sa vii cu un Proect PTcom BUHOCI Dmta stai

  cu criticile si la BACAU ca asa te invata SEFU BENEA CRITICINDUL PE STAVARACHE Inloc sa

  conribui si dmta cu ceva bun la com BUHOCI Aici la BUHOCI se munceste consilieri respec

  ta legea romaniei nu cum vrei tu sau conducerea P S D BACAU MUNTEANU VICE poi primar P

  rimari se aleg democratic si ramin in funtie pina la tr mandatului apoi poti critica consilieri ceau f

  acut si ceau gresit Dmta nai facut nimic pt BUHOCI doar amenintari si vrajba si aduci DNA

  Cei ce au furat au fost tot de la tine din PSD de fapt tu nu stii ca ai fost pe la toate partidele iar aici l

  la PSD tiau dat doar puterea de a critica ca alceva nu stii sa fac i Spunene ce proect ai facut

  PT com BUHOCI NAI facuto nici unde ai fost muncitor si sindicalist in loc sa ajuti oamenii sa le c

  reasca salariile tu erai mereu cu conducerea contra Pt ca te lasa sa mai f …. ceva b…. si al

  te avantaje care ti le oferea conducerea Ai fost mereu o C…. P…… Daca era fratele

  tau COSTEL credema ca eu il votam din respect ca el este un om cinstit si se vede in urma lui

  ceva nu tu un b ….. al

 4. Sunt un fost coleg de serviciu al domnului Munteanu. Nu-mi divulg numele, din motive strict confidentiale. Iti aduc aminte, domnule Munteanu, de un alt coleg care iti este girant si la ora actuala si iti plateste ratele la Banca… Numele lui este Gioni. Cred ca il cunosti, nu??? De asemenea iti readuc aminte de familia Ciocoiu, numele va spune ceva, nu??? Domnule Munteanu l-ati facut pe acesta sa fie privat de libertate… De ce oare?
  Fiind MATERIA CENUSIE, lucru cu care va tot laudati in comuna Buhoci, va intreb DE CE NU ATI FOST REPRIMIT INAPOI LA IRAV, ca actualmente nu-l mai criticati pe dl. Benea, ci v-ati reprofilat in a critica alt presedinte de partid, pe cel de la PNL, in persoana dl. – ului Stavarache. MAI AVETI DE CRITICAT PE CINEVA??? V-A MAI RAMAS ALTCINEVA DE BLAMAT??? Ar fi bine sa va faceti mai intai o autocritica a dumneavoastra… Credeti-ma, ati avea foarte multe de spus daca ati fi sincer, asa cum afirmati ca sunteti. De persoane false, de indivizi demagogi de teapa dumitale, ne-am saturat!

 5. S-al intrebam pe d-nul Munteanu cum a optinut postul de consilier judetean?Asa,a facut blat si intelegere politica cand era mare sindicalist la IRAV privind privatizarea,adica sa dea tot pe goarna si sa prosteasca muncitori sa nus mai ceara drepturi pe un post de consilier judetean si acum vine in buhoci sa prosteasca lumea?Daca nu era Ion Mocanu cu faina nu mai prindea el consilier, si cei de la stand Bistrita pling ca nu recopera bani de pe ulei si zahar oare 2016 pe cine mai prosteste sa lupte la alegeri pentr-u el?

LĂSAȚI UN MESAJ