Producatorii de lapte si carne de vita din zonele defavorizate ale judetului, care au depus cereri de ajutor, vor fi verificati de inspectorii APIA Bacau.

Controlul si supracontrolul la fata locului vor viza corespondenta dintre numarul animalelor declarate in cerere si cel gasit in ferma, existenta altor bovine care nu au fost mentionate, a celor care sunt declarate dar nu apar in Registrul Agricol, documentele justificative pentru pierderea crotaliilor si cazurile de forta majora, actele care sa motiveze iesirea din exploatatie a animalelor (deces, pierdere, accidentare si taiere etc.), corespondenta dintre adresa declarata in cererea de ajutor si locatia reala a fermei, respectarea standardelor de eco-conditionalitate.

Campania de verificare se va desfasura in perioada iulie 2013 – ianuarie 2014. Bovina cu ambele crotalii pierdute este un animal cu nereguli, cu exceptia cazurilor in care exista o singura bovina in ferma fara crotalii, iar aceasta poate fi identificata cu ajutorul pasaportului, datelor din Registrul national si Registrul individual si daca exista formularul de declarare a evenimentului. Si nerespectarea normelor “eco” va atrage reducerea ajutorului de stat.

In judetul Bacau, numarul animalelor pentru care s-a solicitat ajutor este de 6.449, cu 571 mai mare decât anul trecut, din acestea 5.951 fiinda vaci de lapte, 491, taurine de carne, iar sapte, bivolite.

“Reamintim solicitantilor ajutorului specific ca orice neregula pentru un animal va determina reducerea cu un anumit procent a valorii cuvenite pâna la excluderea de la plata pentru anul in curs si stabilirea de sanctiuni multi anuale” – sune Gabriela Mazilu, directorul APIA Bacau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here