Aproape 2,5 miliarde de lei vechi, din economia subterana

La mai bine de jumatate de an de la infiintare, in urma reorganizarii Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Directia Nationala Antifrauda da lovitura dupa lovitura economiei subterane. Astfel, nici nu au apucat sa respire dupa controalele in forta din primavara primite din partea inspectorilor antifrauda bacauani, ca evazionistii din tot judetul au fost calcati si mai abitir de oamenii Fiscului.

Astfel, în perioada 1.05 – 28.05, Directia Regionala Antifrauda (DRA) 1- Suceava, care are competente si in zona noastra, a efectuat 46 de controale la firme din tot judetul Bacau. Potrivit reprezentantilor DRA Suceava, actiunile au vizat agentii economici care isI desfasoara activitatea in complexele comerciale sau piete situate pe B-dul Unirii, Piata Nord, Cartier Serbanesti, Str. Letea, Str. Republicii, Str. Stefan cel Mare, Str. Mihai Viteazu, toate din municipiul Bacau.

De aemenea, au fost efectuate verificari si in municipiul Onesti, orasul Comanesti si comuna Rosiori. Cum era de asteptat, comerciantii vizati de controale nu erau deloc in regula, astfel ca, in urma verificarilor efectuate au fost constatate contraventii pentru care s-a dispus aplicarea unui numar de 61 de amenzi si confiscarea de numerar, în valoare totala de 243.617 lei. De asemenea, s-a dispus suspendarea activitatii a noua agenti economici.

PUBLICITATE

„Cele mai frecvente nereguli constatate de catre inspectorii antifrauda sunt lipsa dotarii sau utilizarii de aparate de marcat electronice fiscale, încalcarea reglementarilor legale cu privire la întocmirea si utilizarea documentelor justificative si contabile, efectuarea de acte de comert cu bunuri fara acte de provenienta si exercitarea activitatii de comert cu ridicata si comert cu amanuntul în aceeasi structura de vânzare”.
Alexandru Cristea, purtatorul de cuvânt al Directiei Nationala Antifrauda.

       


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. stai linistit ca au facut treaba fix ca in Romania,avand in buzunare legile de doi bani tot din Romania prin care guvernul incurajeaza afacerile mici si mijlocii.

  2. Spalatoriile auto…acolo evaziune…spal masina de vreo cativa ani buni la aceste spalatorii,niciodata bon,una din ele e chiar in spate la fosta curte de apel,actual dna sau tribunal comercial,acolo se petrec multe”treburi”

LĂSAȚI UN MESAJ