În contextul adunărilor publice care s-au desfăşurat în municipiul Bacău, cât şi în alte oraşe din judeţul Bacau, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău face anumite precizări, pentru a clarifica aspecte importante ce ţin de respectarea prevederilor legale în vigoare, precum şi de prezentarea unor estimări referitoare la numărul persoanelor participante.

Jandarmeria Română, respectiv Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău nu a făcut nicio estimare oficială în ceea ce priveşte numărul de participanţi la adunările publice, nu are atribuţii legale şi nici instrumente specializate în acest sens, putând realiza doar o proiecţie în ceea ce priveşte dimensionarea dispozitivelor proprii de ordine şi siguranţă publică.

Obligativitatea declarării numărului estimativ de participanţi la o adunare publică aparţine integral organizatorului evenimentului, în situaţia în care se respectă prevederile legale în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (art. 7, cap II, Legea 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată la 14 martie 2014).

PUBLICITATE

Cu ocazia acestor adunări nu s-au înregistrat evenimente majore de natură să tulbure ordinea publică, nefiind aplicate sancţiuni contravenţionale.

Pentru toate adunările organizate în spaţiul public, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău, alături de celelalte structuri M.A.I., a asigurat dreptul constituţional şi condiţiile de exercitare a libertăţii de exprimare, precum şi siguranţa cetăţenilor care au luat parte la aceste manifestări.

Conform atribuţiilor sale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău va asigura măsurile de ordine pentru ca aceste forme de exprimare publică să se desfășoare în mod paşnic şi civilizat, dar totodată precizăm că prima condiţie legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spaţiul public este aceea de a o declara în prealabil.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

 1. Felicitari Personalului din Jandarmerie pentru atitudinea profesionala de care au dat dovada in aceste zile de protest dar si in rest.
  Va multumim pentru comunicarea excelenta si calitatea “serviciilor” oferite de Voi.
  Tineti-o tot asa si misiuni cat mai usoare….

 2. abia ieri seara s-au strans mai multi …la aprecierea mea 2500-3000 CEL MULT…………

  cica s-au TREZIT POKEMONII 3:) !!!! s-au trezit ??? ma indoiesc !!! doar contagiune psihologica …problema este ca ASTUPATII LA MINTE DE POKEMONI habar NU AU CE VOR ….de la propria lor viata si VIITOR…vor discoteci, vor bani, vor case, vor vibratoare……ce vor ???????? .ia sa ne spuna POKEMONII cum isi vad ei VIITORUL – caci pentru asta trebuie sa ai capacitati intelectuale, mentale, si SPIRITUALE deosebite, eu, in schimb, vad ca POKEMONII isi pun la avatare pozele Diavolului si NU ESTE GLUMA – parca sunt o secta SATANICA  ….. …..POKEMONII au doar 3-4 sloganuri stereotipe ACOPERITE non stop de VUVUZELE – ceea ce arata ca IQ ul lor este aproape ZERO BARAT 3:)……….in concluzie, ei STIU ceea ce NU VOR, dar HABAR NU AU CE VOR……

 3. sa TERMINE MASS MEDIA MINCINOASA CU MANIPULARILE JEGOASE……CU NUMARUL INIMAGINABIL…..UMFLAT ….CITEZ “Piata Victoriei are o suprafata de 20-22 mii m². Pe un m² nu pot incapea decat 3-4 persoane daca stau strans dar dupa cum se vede, nu stau ca sardelele. In aceasta situatie, oricat s-ar stradui cineva sa demonstreze ca sunt 100.000, nu o poate face. Cu mare greutate si foarte inghesuit ar putea incapea max. 70-80 mii. Filmarile pe care le fac televiziunile si fotografiile pe care le fac ziarele, in special cele obidiente pentru Tomnu Kraut, sunt facute special din unghiuri si pozitii avantajoase (pentru ei) pentru a da impresia ca sunt mai multi. Intrebati orice inginer constructor sau un topometrist ce suprafata are Piata Victoriei, apreciati cati sunt pe m² si veti calcula singuri. Ca sa incapa 250.000 de persoane trebuie sa mai tii inca doi pe umeri. Unii mint si altii se lasa mintiti.“`

  • calculul dumneavoastra este destul de rational doar ca Piața Victoriei nu înseamna doar scuarul din fața Palatului Victoria ci inseamnă tot spațiul cuprins între fronturile cladirilor care delimitează piața. Asta înseamnă aproximativ 40 000 mp. Daca vă uitați pe poze, indiferent de unghiul din care sunt făcute pozele, veți vedea că oamenii au stat și bulevardele Lascăr Catargiu, Iancu de Hunedoara și pe Calea Victoriei. N-or fi fost 250 000 dar nu puteți reduce capacitatea pieței la 80 000. In final, nici nu este atat de important numărul exact ci fenomenul care s-a născut acum. Indiferent cine va guverna, indiferent de partid, oamenii vor fi cu ochii pe ei.

   • Pai, in felul asta putem sa-i luam in calcul si pe cei care se aflau ( intamplator sau nu) si pe calea Vacaresti, pe Giurgiului, pe Magheru etc. Pentru cei dornici de informatii corecte, Piata Victoriei are o suprafata de 32.000 mp, iar la densitatea care s-a putut observa cu ochiul liber ( cca. 1 om/mp) cu tot cu spatiile adiacente, nu putea “gazdui” mai mult de 50.000-60.000 de oameni. Sa fim rezonabili, de unde 150.000 ?

 4. daaa, recunosc, am o MISIUNE, asa cum avem fiecare dintre noi o MISIUNE pe Pamant, atunci cand ne nastem,,,,,,dar sigur NU de partid :)….cum se explica faptul , daca PSD e “ciuma rosie“, ca RT (Russia Today ) m-a bannat aseara, dupa ce am apucat doar sa scriu pe livestream cu protestele din bucuresti , ca cel din Victoria s-a fasait, in schimb sa se mute si RT in Cotroceni unde numarul este mult mai mare si unde se cere demisia lui Iohannis…..:)))))))))))))…..DA, EU SUNT PESTE TOT SI SPER SA ne dea Dumnezeu mintea cea de pe urma si PASTRAM ROMANIA UNITA…..in ciuda dusmanilor interni si externi !

LĂSAȚI UN MESAJ