Din momentul in care a ajuns primar, Romeo Stavarache a simtit mereu nevoia sa tina pe langa el cate un tinerel care sa-i raspunda la telefon. Noua achizitie a primarului este Lucian Iancu. Acesta este insa angajat pe bani publici, in functia de inspector de specialitate, la Departamentul de Integrare. Interviul si proba scrisa au avut loc pe 31 decembrie 2007.

Despre Lucian Iancu suntem convinsi ca nu ati auzit mare lucru. Nici noi, tocmai de aceea ne-am apucat de asapat”. Angajat in functia de inspector de specialitate in departamentul post aderare, Iancu nu face altceva decat sa raspunda la telefoanele primarului. Si foloseste si o titulatura in acest sens: aconsilier personal”. Nu stim exact cu ce se ocupa un consilier personal si care sunt atributiunile sale, dar stim ca Iancu este platit din bugetul local pe un alt post. Prin urmare ar trebui sa urmeze in activitatea sa exact fisa postului pentru care a fost incadrat. Nu de alta, dar am intrat in Uniunea Europeana si avem mare nevoie de strategii postaderare pentru a accesa fonduri.

Cadou de Sarbatori pentru Stavarache

Conform datelor oficiale ale Primariei, Lucian Iancu a sustinut interviul si proba scrisa pe data de 31 decembrie 2007. Asta dupa ce anuntul de angajare a fost publicat intr-un cotidian local la data de 12.12.2007. Curios este modul in care a reusit sa afle Iancu de concurs din moment ce, surse din primarie sustin ca nu este bacauan si ca s-a angajat direct de la Bucuresti. Pe filiera PNL. Din informatiile pe care le detinem, pana anul trecut, nu a existat in istoria postdecembrista a primariei vreun concurs care sa se desfasoare in ultima zi calendaristica a anului. Din simplul motiv ca oamenii se gandesc mai mult la sarmalele de Revelion, decat la concursuri.

Nu stie nimeni, nimic

Incercarile noastre de a afla mai multe amanunte despre angajarea lui Iancu si despre modul in care s-a desfasurat interviul au scos la suprafata raspunsuri hilare. Asta in cazul fericit in care cei intervievati au avut habar de Lucian Iancu. Am fost insa asigurati ca s-a respectat legea. aPe data de 31 decembrie 2007, in primarie, s-a lucrat in mod normal. Probabil ca a avut loc si interviul, nu cunosc toate datele si nu stiu exact. Luni va pot da mai multe amanunte”, ne-a declarat Mihaela Grosu, purtatorul de cuvant al primariei. La insistentele noastre, fiind absolut curiosi de modul in care s-a lucrat pe 31 decembrie, mai ales ca stim cu totii cum se lucreaza de Sarbatori in institutiile publice, Mihaela Grosu ne-a lamurit pe jumatate. aEu am stat pana la ora patru. Este posibil sa fi fost un program mai lejer pentru colegi, va dati seama…”, a spus Grosu. Pentru ca, cel putin la nivel teoretic, administratorul primariei ar trebui sa stie absolut tot ce misca, l-am contactat si pe Constantin Gioseanu. Am avut doua convorbiri absolut halucinante. aImi este imposibil sa-mi aduc aminte acum. Dar nu cred ca a fost vreun interviu”, ne-a spus in prima faza Gioseanu. Cand a aflat despre cine este vorba, administratorul primariei a dat-o putin cotita. aEste posibil sa fi fost pe 31 decembrie un interviu… dar nu stiu exact”, ne-a explicat Gioseanu. Dupa aproximativ cinci minute, Gioseanu a revenit cu telefonul. aM-am gandit la ceea ce m-ati intrebat dumneavoastra si mi-am adus aminte. Domnul Iancu a sustinut un concurs pe la sfarsitul lunii decembrie, dar parca nu pe 31. Parca imi amintesc ca am si facut parte din comsie. Cred ca am fost si presedintele comisiei”, ne-a lamurit bustean administratorul primariei.

Inspectorul strateg

Orice incercare de a-l contacta pe Iancu pentru a ne lamuri cum sta treaba cu interviul si proba scrisa s-a dovedit a fi sortita esecului. Dumnealui a fost extrem de ocupat doua zile la rand, probabil cu strategii postaderare elaborate pe teren, caci in sediul primariei nu s-a aflat. Am incercat si varianta cu telefonul. Daca de alte dati, cand incercam sa dam de primar ne raspundea Iancu, de data aceasta ne-a raspuns secretara lui Stavarache. aDomnul primar este ocupat, ne-a spus. Telefoanele dumnealui si ale domnului Iancu sunt la mine”. Cu alte cuvinte, telefonul personal al unui amarat de inspector din primarie sta la secretara personala a primarului. aO sa-i transmit ca l-ati cautat si ca doriti sa stati de vorba cu dumnealui”, ne-a raspuns la a treia incercare de a-l contacta pe Iancu, sercretara lui Stavarache. Din moment ce atat telefoanele mobile ale lui Stavarache cat si a lui Iancu se aflau in secretariatul primarului, inseamna ca cei doi se aflau impreuna. Poate ca puneau la cale vreo strategie postaderare, sau mai probabil imparteau flori de 8 Martie din partea lui Stavarache. Si Lucian Iancu este platit pentru munca sa cu 13 milioane de lei vechi.Scris de Ionut Avram

Alte articole