O delegație a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va sosi, vineri, în Bacău pentru a evalua imobilele care se află pe traseul variantei ocolitoare a municipiului. Din delegație va face parte și un expert al unei firme cu care CNAIR a încheiat contract.

În fruntea delegației se va afla Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, care va verifica modul în care au demarat lucrările la Centură.

Licitația pentru execuție a fost câștigată de UMB Spedition & Tehnostrade. În avanpremiera acestei vizite, Valentin Ivancea, subprefectul județului Bacău, s-a întâlnit cu primarii comunelor tranzitate de viitoarea șosea de centură.

Discuțiile au avut loc în cadrul grupului de lucru pentru monitorizarea stadiului eliberării avizelor/autorizațiilor și desfășurării activităților necesare executării lucrărilor pentru realizarea proiectului „Construcția variantei de ocolire Bacău”.

Cu fiecare dintre primarii unităților administrativ-teritoriale care se află pe traseul exproprierilor – Săucești, Letea Veche, Nicolae Bălcescu, Sarata, Luizi Călugăra, Hemeiuș, Itești – s-a discutat punctual despre stadiul real al realizării exproprierilor și planurilor parcelare.

Sunt 1600 de cetățeni care urmează să fie despăgubiți pentru terenuri și 15 pentru locuințe. Evaluarea proprietăților nu s-a încheiat, dar asta nu va afecta construirea Centurii deoarece proprietățile au fost trecute în domeniul public.

Alte articole