Tinerii care au nevoie de permis auto pentru a fi angajați, dar nu dispun de venituri și nu pot acoperi costurile pe care le presupune școlarizarea au șansa de a beneficia de gratuitate. Fundația Pentru Comunitate (FPC) a lansat cea de-a patra ediție a programului de responsabilitate socială „Permis pentru viitor”, susținut de MOL România. Programul acoperă costurile generate de obținerea permisului de conducere.


PUBLICITATE

„Persoanele vizate de acest program sunt tinerii cu posibilități materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o condiție sau reprezintă un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu”, arată Andras Imre, directorul FPC. Sunt eligibili tinerii cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, din medii defavorizate, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie). În cadrul celor trei ediții anterioare, 48 de tineri au obținut permis de conducere: 41 categoria B, 6 categoria C și un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilităţi.

Alți 41 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi. Mai multe detalii despre programul „Permis pentru viitor” și formularul de înscriere se pot descărca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Termenul final pentru depunerea solicitărilor este 25 ianuarie 2019.

Alte articole