Comportament excelent pentru inotatorul bacauan Alexandru Hriscu la Campionatul National al Frantei. Prezent la finala Nationalelor de la Amiens gratie unei duble legitimari (LPS Bacau/ Nautic Club Nimes), dar si a unui parcurs in forta la etapele preliminare, Alex Hriscu a impresionat inca din primele zile ale competitiei.

Joi, sportivul antrenat de Dragos Furdu a doborât recordul Frantei in proba de 100 metri spate la categoria de vârsta 14 ani, cu un rezultat de 1.00.22. Având ca adversari 70 de inotatori in vârsta de 15 ani sau mai mici, Alex (14 ani pe care-i va implini de-abia in decembrie) s-a clasat pe locul 8 in pre-calificarile probei de 100 m spate.

Cum regulamentul admite in finala doar un alt sportiv de o alta nationalitate, iar Hriscu a avut in fata sa un italian, bacauanul a concurat doar in finala B, pe care a câstigat-o autoritar, cu un timp care i-ar fi adus medalia de bronz daca ar fi fost prezent in finala A.

PUBLICITATE

Inotatorul român si-a luat, insa, revansa la 200 metri spate, unde, cu un fantastic 2.09.29 (din nou record!), a cucerit medalia de bronz si la stafeta 4×100 m mixt, unde a luat argintul. Iar bilantul medaliilor inca mai poate fi rotunjit!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Dani Martin nu poate sa concureze pt. ca astea sunt Nationalele Frantei. Alex participa pt. ca asa cum scrie si in articol reprezinta si un club din Franta

LĂSAȚI UN MESAJ