Punct final la editia din acest an a Camnpionatului National de Inot gazduit de Bazinul Olimpic din Bacau. La competitia organizata de Federatia Româna de Natatie si Pentatlon Modern au participat 337 de sportivi de la 55 de cluburi din tara. Dupa cinci zile de competitii, inotatorii bacauani, care au avut un parcurs de invidiat in care au doborât sase recorduri nationale, au reusit sa cucereasca nu mai putin de 36 de medalii.

Cel mai bun rezultat a fost cel al lui Marius Radu de la C.S. Stiinta Municipal Bacau, pregatit de Ovidiu Galeru, care a cucerit trofeul acordat sportivului cu cea mai buna performanta a „nationalelor” dupa tabela FINA. In aceasta ierarhie generala pe locul doi s-a clasat Robert Glinta de la U Cluj, in timp ce treapa a treia podiumului a fost ocupata de juniorul Daniel Martin de la S.C.M. Bacau, antrenat de Iulian Matei.

„A fost o competitie foarte buna pentru mine chiar daca am intrat in concurs destul de obosit si nu credeam ca evolutia mea va fi asa de convingatoare. Rezultatul de la Nationale imi da mari sperante pentru Europeanul de anul acesta, de la jumatatea lunii mai, unde sper sa fac un barem pentru jocurile olimpice”, a precizat proaspatul campion national Marius Radu.

Prezenta la acest eveniment, presedintele Federatiei Române de Natatie si Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat la finalul competitiei: „Sunt foarte multumita de cum a iesit aceasta editie a Nationalelor si de faptul ca la unii sportivi rezultatele au fost extraordinare, ceea ce ne da sperante pentru mai departe.”

Weekend-ul viitor, Bazinul Olimpic din Bacau va gazdui Campionatul Regional pentru copii, 10-11 ani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ