O zi cu emotii si bucurii pentru copiii de la Centrul Rezidential Pro Familia – Complex Strand (str. Stefan cel Mare) si pentru cei de la Centrul Maternal (str. Vulturului) din Bacau, care apartin Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

In urma unui parteneriat public-privat, Clubul Inner Wheel Bacau a finantat, din cotizatiile membrelor si din alte sume provenite din sponsorizari, dotarea si amenajarea cu jocuri specifice pentru copii (leagane de diferite marimi, casute, balansoare, tobogane, scoici) a doua parcuri de la cele doua institutii de ocrotire si educatie a copiilor, de protejarea a mamelor abuzate in familie si a copiilor lor. La inaugurare au participat Mariuca Boghiu – presedinte in exercitiu al Clubului Inner Wheel, impreuna cu membre ale clubului, Sorin Brasoveanu- director general si Sorin Bârladeanu – director adjunct din partea DGASPC, sefa Centrelor Florentina Prichici si Marilena Mocanu, precum si o parte dintre copii si mame.

“Ne bucuram ca am reusit sa finalizam si acest proiect, pe care l-am gândit impreuna cu cele doua centre. Colaborarea noastra cu Centrul Maternal este mai veche, de curând am donat aici o masina de spalat vase si un frigider, iar in urma discutiilor am hotarât sa mobilam si parcul din curte cu diferite jocuri pentru copii. Fara sa fie in proiect, am ajuns si la Pro Familia, centru de care ne-am legat sufleteste, aici beneficiari fiind 40 de copii, de vârste diferite. Multumesc colegelor pentru sprijin si intelegere, mai ales ca mandatul meu se incheie in aceasta luna”, ne-a spus Mariuca Boghiu.

Bucurosi si entuziasmati, copiii au trecut rapid la probarea jocurilor, nu inainte de a primi si câte un pachet cu cadouri (dulciuri, jucarii si rechizite), din partea aceluiasi Club. Un moment foarte emotionant s-a petrecut la Centrul Maternal de pe Vulturului, unde o mamica beneficiara a serviciilor de aici a multumit in lacrimi celor de la Clubul Inner Wheel pentru ca s-au gândit si la copiii lor, pentru gestul lor de a darui din toata inima si celor aflati temporar in dificultate: “Sunteti niste ingeri pentru copiii nostri, va multumim din inima si am credinta ca Dumnezeu o sa va ocroteasca pentru bunatate si intelegere.”

La ambele centre, Sorin Brasoveanu, director general al DGASPC, a multumit pentru donatie, pentru colaborare, având speranta ca lucrurile bune incepute vor continua si in mandatul viitorului presedinte al Inner Wheel. “Donatiile de astazi, proiectele finalizate de Inner Wheel demonstreaza ca sociatea civila nu este indiferenta la ce se intâmpla in interiorul ei, iar noi apreciem la justa valoare, suntem deschisi la asemenea gesturi. Usile noastre vor deschise si pentru alti prieteni. Usor, usor acesti copii sunt integrati in societate. Este un exemplu de normalitate pâna la urma”, a spus celor prezenti Sorin Brasoveanu.PUBLICITATE