– datele statistice arata ca in anul 2015 au fost inmatriculate mai multe masini fata de anul 2014

Anul trecut, in Bacau au fost inmatriculate cu aproape 8.500 mai multe masini, decât arata datele statistice existente la nivelul anului 2014. Conform datelor furnizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau, la sfârsitul anului 2015, in judet erau inmatriculate 159.065 vehicule, fata de inceputul anului 2015, când erau inregistrate 150.588 vehicule. Cresterea numarului de inmatriculari poate fi justificata fie prin cresterea puterii de cumparare, fie prin scaderea preturilor pe piata masinilor second-hand. La acest ultim capitol, preturile au stagnat o vreme, iar proprietarii s-au vazut nevoiti sa inmatriculeze masinile aduse din strainatate, dupa expirarea celor trei rânduri de numere provizorii la care au dreptul. Aceasta diferenta coincide insa si cu numarul in continua crestere al conducatorilor auto.

„Din evidentele noastre rezulta ca in judetul Bacau sunt inregistrati 216.409 posesori de permise de conducere, fata de 213.102 de conducatori auto câti erau in anul 2014. Este posibil ca o parte din cele peste 3.300 de persoane care au intrat in rândul soferilor sa fi aspirat la o masina personala, situatie care poate fi asociata si cu inmatricularile auto aflate in plina ascensiune.”
cms.sef Constantin Mihaescu, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau

PUBLICITATE

Taxa de inmatriculare este 52 de lei si se plateste la Directia de Impozite si Taxe Locale, taxa de certificat este 32 de lei si se achita la CEC, timbrul de mediu se plateste la Trezorerie (pretul difera in functie de masina), iar placutele de inmatriculare se ridica de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau. Pentru placile eliberate la rând se percep 40 de lei, iar placile preferentiale pot fi achizitionate contra sumei de 80 de lei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ